maandag 9 januari 2006

Sinds wanneer is NL eigenlijk onderdanig aan de belangen van de VS?

Ja, dat zou ik nu toch wel eens duidelijk en formeel willen weten. Hoe komt het eigenlijk dat het huidige Nederlandse régime zo blind naar de pijpen van George Double-Me danst?

Toegegeven, de diverse Nederlandse regeringen zijn sedert de Tweede Wereldoorlog trouw dankbaar geweest voor de bevrijding van Nederland van de bezetting door de nazi's, waarbij overigens gemakshalve vergeten wordt dat zonder het Rode Leger van de USSR de oorlog wel eens heel anders had kunnen aflopen.

Ten tijde van de oorlog in Korea zijn daar ook Nederlandse soldaten ingezet maar voor Vietnam had de Nederlandse overheid daar kennelijk niet zo'n behoefte aan, misschien als wraak omdat de VS ondanks eerdere beloften Nederland niet steunde in de Nederlandse kolonie Nieuw-Guinea (of misschien natuurlijk omdat helemaal niet om Nederlandse hulp werd gevraagd).

De laatste jaren is het echter wel bar en boos. De VS vindt dat er maar hulp geboden moet worden (en wát voor hulp!) in het voormalige Joegoslavië, de VS vindt dat Nederland maar mensen naar Irak moet sturen en de clubs van Wim Kots en Balk gaan daar maar al te graag op in. Onder invloed van verzet van de kiezers wordt nog halfslachtig toegezegd dat de soldaatjes in Irak niet bij gevechtsacties ingezet zullen worden.

Onlangs heeft Big Brother Bush om Nederlandse soldaten gevraagd voor Afghanistan (vermoedelijk omdat ze dan hun eigen soldaten in Irak kunnen laten doodschieten door Iraakse verzetsstrijders) en de club van Balk en Zalm heeft daar wel oren naar (lekker slijmen natuurlijk). Het probleem is alleen dat coalitiepartner D'66 bezwaar maakt, omdat het wel duidelijk dat er in Afghanistan wel degelijk sprake zal zijn van gevechtsacties. Het is te hopen dat de sterk zijwindgevoelige Dom'66 deze keer een poot stijf zal houden...

En afgelopen nacht is dan ook met man en macht begonnen met de ontruiming van het bos bij Schinveld, dat al een tijd bezet werd door GroenFront, een breed door de plaatselijke bevolking gesteunde actiegroep, die wilde voorkomen dat een flink stuk van het bos gekapt zou worden ten behoeve van een NATO-vliegveld in Duitsland (Brabants Dagblad van vandaag). De daar gestationeerde AWACS-vliegtuigen dateren nog uit de Koude Oorlog en zijn nu volstrekt overbodig, maar Big Brother Bush laat ze nu de plaatselijke bevolking terroriseren voor de strijd tegen het terrorisme. Zolang als dat bos er ligt kan dat vlieg-tuig namelijk niet vlak over de huizen van Schinveld vliegen. En ook hier loopt het Nederlandse régime weer blind aan het handje van de machtspolitiek van de VS.

Zijn er eigenlijk al onderhandelingen gaande om Nederland stilletjes als 52e staat toe te voegen aan de VS, net zoals Puerto Rico stiekem ingepikt is (en zoals het ongetwijfeld ook de bedoeling is Cuba 'over te nemen' zodra Fidel Castro dood is).
Tenslotte ligt Hawaii ook niet bepaald in Amerika, en wanneer Turkije (dat in Azië ligt, op een klein stukje na) bij de EU wil komen lijkt me dat niet onoverkomelijk (Dat is trouwens net zo vreemd als de deelname van de -eveneens Aziatische- natie Israel aan het Eurovisie Songfestival.)

Misschien is Balk daarom wel zo slaafs jegens Bush, in de hoop op een paar kruimels uit de ruif van de olieboeren zodra ons knikkerlandje door de wereldbaas geconfisqueerd is... - En ik maar denken dat hij puberaal behaagziek was.

Geen opmerkingen: