dinsdag 10 januari 2006

Misschien de VVD uitboedelen?

Volgens de VVD-fractie in de Tweede Kamer kan de publieke omroep helemaal weg. "Volstaan kan worden met publieke financiering van bepaalde nuttige programma's, die kunnen worden uitgezonden door commerciële kanalen en media." Aldus een artikel in het VVD-blad Liberaal Réveil [Sommeil zou volgens mij beter zijn voor de mensheid!] van vandaag. (NRC/Handelsblad van vandaag)

Ik zie het al helemaal voor me: Een serieus (dus automatisch kritisch) programma over het oorlogszuchtige gedrag van de VS in Irak, om het kwartier onderbroken door reclame van o.a. het Ministerie van Oorlog (Landmacht en soortgelijke spannende clubjes voor stoere jongeren); of een programma over de verspilling in de consumptiemaatschappij, onderbroken door reclames met onwaarschijnlijk articulerende trutjes die zinloze producten aanprijzen die de ouderdom zouden tegenhouden, of aankondigingen over programma's met dombo's die met stinkende auto's en motoren Afrika (nog verder) in puin rijden. Gelukkig zijn er regelmatig van die dombo's die ook zichzelf in de prak rijden...

Eigenlijk heb ik een véél en véél beter plan: de VVD kan gerust opgeheven worden en met geld uit de VVD-kas kunnen dan bepaalde nuttige programmapunten worden overgenomen door andere conservatieve partijen, zoals CDA en D'66 (en misschien ook wel GroenLinks of PvdA). Het scheelt in ieder geval weer een blaaskakenclub; daarvan zijn er toch al te veel!

Geen opmerkingen: