dinsdag 31 maart 2009

Het Nederlandse régime is trots (aai, aai)

Hillary Clinton heeft namelijk vandaag, op de Afghanistan-conferentie in Den Haag op verschillende momenten aangegeven dat 'Nederland' de conferentie zo geweldig goed georganiseerd heeft, en dat 'Nederland' ook een geweldige bijdrage levert aan de democratisering van Afghanistan. (Democratisering? Vernieling zal ze bedoelen!) Ze hoopt natuurlijk dat ze door flink te slijmen, de Balkenbende kan lijmen om nog langer mensen te blijven opofferen in Afghanistan.

Het is natuurlijk wel een beetje vervelend dat daarvoor een deel van Den Haag bijna in een oorlogsgebied veranderd is.
De Pers meldde zelfs vandaag in haar papieren editie (bladzijde 2; zie ook hiernaast) dat er bewoners waren die hun flat moesten verlaten om plaats te maken voor politie-agenten... Het zal je woning maar zijn, met een stelletje onbekenden die je toilet bevuilen, misschien een tukje doen in je bed of zelfs in je privé zaken zitten te snuffelen.

Jaap de Hoop-Scheffer, de machteloze secretaris-generaal van de NAVO, had gisteren in Brussel alvast duidelijk gemaakt dat de oorlog in Afghanisten niet "Obama's oorlog" is, maar "onze collectieve verantwoordelijkheid" (zie bladzijde 5 van de papieren editie van de Metro van vandaag).

Een beetje gelijk heeft deze Op-Schepper wel: het is niet Obama's persoonlijke oorlog, maar daarmee houdt zijn gelijk dan ook op: die oorlog is beslist niet 'onze' verantwoordelijkheid. De oorlog is opgestart door het Verenigdestaatse régime, op grond van een vermeende link met aanslagen, die gepleegd zouden zijn (maar niet kúnnen zijn) door mensen van Al Q'aida. En Al Q'aida is dan weer een club die door de Verenigdestaatse geheime dienst CIA is getraind in het plegen van aanslagen. Dus hoe je het ook keert, of het op 11 september 2001 nu ging om 'false flag'-aanslagen die door (of met medeweten van) de Bush-bende gepleegd zijn, of om -hoe onwaarschijnlijk ook- aanslagen door Al Q'aida, de verantwoordelijkheid voor die aanslagen ligt volledig bij de Verenigde Staten (alias de kapitalistische internationale) en de verantwoordelijkheid voor de oplossing van de oorlog in Afghanistan, ligt derhalve ook volledig in handen van de Verenigde Staten.

Geen opmerkingen: