zaterdag 7 maart 2009

Obama heeft de Balkenbende helemaal door!

Ik had het enkele maanden geleden al gezien: de toen nog presidentskandidaat Barack Obama is heel wat slimmer dan pa & zoon George Bush samen. Sterker nog: hij is behoorlijk intelligent. Dat betekent natuurlijk niet dat ik er daarom op zou vertrouwen dat hij de Verenigde Staten zal ontdoen van hun status van 'schurkenstaat', maar dat is op dit moment niet van belang.

In de paar maanden dat hij als president actief is, heeft hij in ieder geval al begrepen hoe het in Nederland allemaal werkt.

Na een NAVO-overleg vertelde Hillary Clinton, Obama's minister van buitenlandse zaken, dat "we" alle betrokken landen (dus ook Iran, Rusland, China en India) bij elkaar willen brengen voor overleg over de oorlog in Afghanistan, en ze vroeg Maxime Verhagen of de betreffende conferentie eind deze maand door Nederland georganiseerd kan worden.

Verhagen is enthousiast, want hij ziet het als 'een blijk van waardering voor de Nederlandse inzet in de Afghaanse provincie Uruzgan'. (Trouw, gisteren)

Obama (of Clinton?) hebben het weer goed bekeken. Ze hebben ongetwijfeld (met alle regeringsleden) zitten gniffelen bij video-opnamen van het slijmerige bezoek van Balkenende aan George W. Bush en ze snappen wel dat het Nederlandse régime er volstrekt geen bezwaar tegen zal hebben om nog maar weer eens een lading geld te storten in de gevolgen van de Verenigdestaatse koloniale oorlogen. De Nederlandse belastingbetalers (de arbeiders dus) betalen het wel weer, en dat Den Haag voor de duur van de conferentie verandert in bezet gebied, dat moeten we maar overhebben voor de wereldvrede...

Gelukkig zijn er, gezien de commentaren van de Trouw-lezers veel mensen die zich net als ik ergeren aan deze gang van zaken. Ene Searlas vindt in verband hiermee dat het nu een mooi moment is om de The Hague Invasion Act (officiële naam luidt American Servicemembers' Protection Act) te bespreken en in te laten trekken. Deze Verenigdestaatse wet maakt het mogelijk Nederland militair binnen te vallen, als een Verenigdestater door het Internationale Strafhof vervolgd zou worden.

Geen opmerkingen: