zaterdag 7 maart 2009

Houdt Beatrix het ook voor gezien in Nederland?

Het lijkt wel alsof de 'koninklijke' familie Von Amsberg bang begint te worden voor republikeinse (of revolutionaire?) gebeurtenissen in Nederland - of misschien voor beslag op haar bezittingen, ter bestrijding van de gevolgen van de economische crisis.

Enkele weken geleden kochten Willem A. en Máxima een landgoed in de Argentijnse plaats Bariloche (het toevluchtsoord van vele hoge Duitse nazi's, die na de Tweede Wereldoorlog met behulp van de Argentijnse overheid, de Spaanse dictator Franco, het Vaticaan, onder paus Pius XII, en diverse geallieerden Europa konden ontvluchten) - zie mijn artikelen Bereidt Willem A. zich voor op de Republiek der Nederlanden? van 13 februari en Willem A. in Bariloche... van 14 februari 2009.

Drie dagen geleden meldde de Spits dat Willem A. nóg een stuk grond gekocht heeft in het ontwikkelingsgebied Muelle de Piedra, in de omgeving van de Argentijnse plaats Angostura [officieel Villa la Angostura; deze plaats ligt in de buurt van... Bariloche]. Hetzelfde artikel meldt dat ook hare koninklijke Bea in datzelfde gebied eveneens een stuk grond gekocht heeft. Het is de bedoeling dat hier voor beiden een villa moet worden gebouwd, die over vier jaar klaar zou moeten zijn. Beiden zouden voor hun aankoop (met een oppervlakte van resp. 8100 en 7300 ha) ongeveer 1½ miljoen dollar betaald hebben. (Spits van 4 maart dit jaar).

Typisch dat de prijs in dollars wordt opgegeven. Zou het om geld gaan dat de familie in de Verenigde Staten geparkeerd heeft? En: zouden ze deze bouwkavels gekocht hebben omdat ze bang waren dat hun geld bij die Verenigdestaatse bank niet meer veilig zou zijn? Of omdat ze Nederland willen ontvluchten, uit angst voor opheffing van de monarchie?

Het artikel vermeldt niet hoeveel geld ze nog zullen gaan uitgeven aan de bouw van de villa's, maar het zal niet weinig zijn, in aanmerking genomen dat de grond alleen al 1½ miljoen dollar per kavel gekost heeft...

Geen opmerkingen: