dinsdag 10 november 2009

Woensdag 11 november: Actie tegen Israëlisch bedelbezoek...

Morgen, woensdag 11 november spreekt tussen 16.00 en 17.30 de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman met de Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken in Den Haag, en om 20:00 spreekt hij in een besloten bijeenkomst voor het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël), de Israelische propaganda-lobby in Nederland.

Donderdag 12 november bespreekt de Commissie Buitenland van de Tweede Kamer het rapport Goldstone (over de talrijke Israelische oorlogsmisdaden tijdens de oorlog tegen Gaza in december 2008 en januari 2009) en verschillende onderzoeken naar de Operatie Cast Lead.

Iedereen wordt daarom opgeroepen om woensdagmiddag tussen 15.30 en 18.00 uur op het Plein in Den Haag voor het Tweede Kamergebouw te komen voor een picket actie tegen de komst van de Lieberman.
Vanaf 19.30 wordt een lawaaidemonstratie gepland vóór het Golden Tulip Apollo Hotel in Amsterdam.

Lieberman wil de Kamerleden ervan overtuigen dat Israël zichzelf moest verdedigen tegen Palestijnse raketaanvallen, en dat het daarbij in de dichtbevolkte Gazastrook onvermijdelijk was dat talloze burgers en een groot deel van de infrastructuur getroffen zouden worden. Israël pleit er nu voor het oorlogsrecht te veranderen om in de toekomst niet meer in de beklaagdenbank te hoeven staan. Het gesprek met de Commissie Buitenland is niets anders dan een lobbygesprek waarin Israël zichzelf zal proberen vrij te pleiten.

Ook zal Lieberman Minister Maxime Verhagen willen bedanken voor de steun die hij Israël gaf in de VN-Mensenrechtencommissie. Nederland stemde immers tegen het voorstel om het Goldstone-rapport voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad. Nederland wil, net als Israël, het rapport liever in de ijskast stoppen.

Deze oproep wordt ondersteund door: Haags VredesPlatform (HVP), Internationale Socialisten (IS), Leidse Actiegroep Stop de Bezetting, Nederlands Palestina Komitee (NPK), Palestina Komitee Nijmegen, Palestina Komitee Rotterdam, Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS), Stichting Stop de Bezetting, Universitaire Activisten, Verenigde Wereldburgers voor Internationaal recht, Vredes Platform Alkmaar, Vrijwillige Internationale Aktie (VIA) en anderen.

Kijk voor meer informatie op: Socialisme.nu

Geen opmerkingen: