donderdag 23 februari 2006

Hij blijft de boel bedonneren! Wanneer donnert hij eindelijk eens op?

Op 16 februari schaarde een duidelijke meerderheid van de Tweede Kamer (de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Wilders, D66, de VVD en de LPF) zich achter een voorstel van Boris Dittrich van D'66. Dittrich is van mening dat de Europese richtlijn voor de bewaarplicht "onvoldoende tegemoet [komt] aan de wensen van het Nederlandse parlement" en daarom zou de Nederlandse regering niet met de richtlijn mogen instemmen.

De vrome minus-ter van Justitie Donner (die een tijdje geleden nog plannetjes had om het vloeken strafbaar te stellen) heeft echter geen zin om zich iets van de motie aan te trekken, want anders wordt Nederland internationaal een "onbetrouwbare partner". [Alsof de Nederlandse bevolking niet al jaren weet dat het huidige Nederlandse régime volstrekt onbetrouwbaar is!].

Donder vindt dat Dittrich zich voor niks druk maakt en komt dan met een lulverhaaltje over de bewaartermijn die voor Nederland moet gelden. Corien Jonker, nog zo'n lid van het onchristelijke en ondemocratische CDA noemt de eerder genoemde motie zelfs "werkelijk ridicuul".


Niet dat het erg verwonderlijk is dat CDA-ers zich zo oogbeklept uiten, want tijdens de stemming in het Europese Parlement was de CDA-fractie de enige fractie die unaniem [wellicht onder druk van Balk en Donner - die opvallend genoeg voorzien is van de voornamen van de beroemdste Nederlandse zeerover, Piet Hein] het voorstel voor de bewaarplicht steunde. (Webwereld, 22 februari 2006)

Overigens bevestigt het bovenstaande nog maar weer eens dat er in Nederland nauwelijks sprake is van democratie. Nog afgezien van het feit dat kiezers vaak hun stem uitbrengen op grond van verkeerde informatie of gebrek aan inzicht, wordt door het régime zelfs geen rekening gehouden met beslissingen van de Tweede Kamer, het enige orgaan op dit niveau dat in ieder geval formeel rechtstreeks door de Nederlandse bevolking gekozen is.

Geen opmerkingen: