vrijdag 3 februari 2006

Klein petje af voor D'66

Het mag ook wel eens gezegd worden. Deze keer heeft D'66 in elk geval geen gehoor gegeven aan de chantage-pogingen van CDA en VVD. Tot op het laatst is de partij tegen uitzending van 1.200 soldaatjes naar Afghanistan gebleven. Daar kan de partij van Woutertje B. een voorbeeld aan nemen.

Misschien kan trouwens de PvdA zich maar beter opheffen. Ze zijn steeds meer aan het verworden tot een stiekeme stemmenbinder voor het CDA/VVD-wanbeleid. En Woutertje, die toch (zoals ik heel wat vrouwen heb horen toegeven) door velen gekozen is vanwege zijn 'lekkere kontje', kan dan misschien ook beter werk zoeken in de prostitutie. In die sector is een 'lekker kontje' misschien nog wel relevant...

PvdA-defensiespecialist (specialist?) Koenders heeft intussen weer eens een mooi staaltje nietszeggende Balkiaanse rhetoriek ten beste gegeven: Omdat er "gigantische risico's" met de uitzending verbonden zijn, "is het juist van het grootste belang dat Nederland niet weifelachtig is. Een verdeeld kabinet met ministers die eigenlijk niet willen brengt levens van Nederlandse militairen in gevaar." (Metro vandaag).
Zou dit zwetskanon misschien eens willen uitleggen hoe militairen het leven kunnen verliezen wanneer ze niet zouden moeten worden uitgezonden?

En dan wil ik het nog niet hebben over de 300 miljoen euro die deze operatie zou moeten kosten (het zal ongetwijfeld een veelvoud daarvan worden), dat geld wordt beslist nog wel ergens gevonden, vermoedelijk niet in de meevallertjes die minus-ter Zalm weigert terug te geven aan de belastingbetalers die het geld ten onrechte hebben moeten ophoesten. Misschien wordt tabak (of alcoholische dranken) weer wel duurder gemaakt, zogenaamd om het roken (resp. drinken) te ontmoedigen.

Geen opmerkingen: