dinsdag 7 februari 2006

Wat een stelletje dombo's!

Het Minus-terie van Verkeer en Waterstaat heeft gisteren aangegeven dat het verkeersexamen verzwaard moet worden, waarbij dingen als verkeersinzicht, gevaarherkenning en zelfstandig rijden [Wat betekent dat nou weer? Mag er niet meer met een volmacht gereden worden?] meer benadrukt moeten worden dan nu het geval is. Het is de bedoeling om er zo voor te zorgen dat er minder ongevallen plaatsvinden onder [of door toedoen van - zou ik zeggen!] beginnende bestuurders. In 2004 waren jongeren onder 25 jaar oud verantwoordelijk voor 25% van de verkeersdoden. (Metro vandaag)

Waarom mis ik hier het rijden onder invloed van alcohol of drugs? Vindt het Minus-terie dit niet belangrijk? Of de Metro? Waarom worden bij rijexamen-kandidaten niet verplicht een aantal uren opnamen te bekijken van operaties van verkeersslachtoffers, bij voorkeur jongeren van hun eigen leeftijd? Waarom komt er niet een verplichte les om te benadrukken dat het hebben van een rijbewijs geen verplicht gebruik van de auto impliceert? Het is helemaal niet verkeerd om met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets ergens heen te gaan...

1 opmerking:

Anoniem zei

oeps, was dat een drempel?

alleen loop je (of fiets je) dan het riziko door je dronken klasgenoot in de auto van de buurvrouw over het asfalt te worden uitgesmeerd - en zijn je laatste gedachten misschien wel: dat laatste rondje had ik hem niet moeten aanbieden.

ach, in een volgend leven doe je het helemaal anders.