zondag 7 februari 2010

Geen realiteitszin, geen gevoel voor humor en dom!

De Belastingdienst waarschuwde (blijkens een bericht uit de koker van het ANP in o.a. het Nederlands Dagblad van 26 januari dit jaar) voor brieven over een te heffen "persoonsgegevenbelasting". Die belasting zou nodig zijn omdat voor de bestrijding van het terrorisme steeds meer persoonsgegevens moeten worden opgeslagen, wat extra kosten met zich meebrengt. De belasting zal, volgens de brief, automatisch worden afgeschreven. De Belastingdienst doet aangifte van oplichting en zegt dat men geen geld moet overmaken.

Het zal niemand verbazen dat in het van calvinistisch christenfundamentalisme bol staande Nederlandse régime niemand de (tragische) humor kan inzien van deze terechte actie, die bedacht was door studenten van de Avans Hogeschool. De brief was bezorgd op 40 adressen in Brabant (Brabants Dagblad, 28 januari 2009) en dat was voldoende voor de Belastingdienst om in de stress te schieten.

En dat terwijl er volstrekt geen reden was om in actie te komen. Zeker de aangifte van oplichting en de waarschuwing om geen geld over te maken raken kant noch wal, want er is van niemand geld gevraagd - integendeel de nieuwe belasting zou automatisch geïnd worden.

Het meest tragische is echter dat de brief uiteraard de bittere waarheid vertelt. Tenslotte betalen wij voor de kosten van de ons door de overheid aangeprate terrorisme-paranoïa en voor de voortdurende aanvallen op onze privacy. Die kosten komen uit de door ons betaalde belastingen, en worden dus automatisch geïnd.

Wordt het eigenlijk geen tijd om aangifte van oplichting te doen tegen de Nederlandse overheid, die ons met haar fors aangedikte kletsverhalen en leugens steeds meer geld uit de zak klopt? Denk maar aan de "aanwezigheid" van massavernietigingswapens in Irak, aan de "noodzaak" van de Betuwelijn en van centrale opslag van vingerafdrukken, de onzin over de vergrijzing van Nederland, of de miljardensteun aan de banken (die rustig doorgaan met het betalen van bonussen).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het nederlands dagblad is de verslaggeving van de fundi-grefo's. Zijn zijn per definitie bang dat de nederlandse overheid hun een oor aan wil naaien. De Veluwe, Zeeland en de omgeving van Staphorst zijn brandhaarden van deze fundi's. Volgens mij kan daar ook de bakermat van de Sp bij. Oss en omgeving? Wellicht heel zuid nederland.
Wind je toch niet zo op over wat een paar lui deden om free publicity te halen. Het is ze gelukt. Het bedrijfsleven zou er blij mee moeten zijn.

Dwarslezer / Entrelector zei

Beste Anoniem,
Ik begrijp niet hoe jij kunt denken dat ik me opwind over wat "een paar lui deden om free publicity te halen". Het gaat mij om de valse opwinding van de kant van de Belastingdienst - en uiteindelijk van de hele Nederlandse overheid, die ons van alle kanten oplicht, ook voor het uithollen van onze burgerrechten; en die er dan niet tegenkan wanneer creatieve mensen dat met een flinke knipoog aan de kaak stellen.
Wat mij betreft hadden die "paar lui" groot gelijk!
Het verband met Oss en de SP ontgaat mij volledig...