maandag 31 mei 2010

Massavernietigingswapens...

Afgelopen nacht hebben militairen van de schurkenstaat Israel een humanitaire missie aangevallen, die met 10.000 ton hulpgoederen onderweg was naar de nog steeds in een concentratiekamp opgesloten Palestijnen op de Gaza-Strook. Daarbij werden door de Israelische soldaten minstens 19 mensen vermoord en vielen er tientallen gewonden (NRC, vandaag).

Volgens een van de hoogste Israelische oorlogsmisdadigers (Netanyahu) moesten de soldaten zich wel verdedigen (Haaretz, vandaag), omdat de opvarenden van de schepen met hulpgoederen hen wilden lynchen (Haaretz, vandaag in een ander artikel).

Het lijkt me alleszins redelijk dat de opvarenden van deze schepen zich wilden verdedigen tegen de soldaten, die hen op hun schepen met veel geweld overvielen (volgens de Voice of America in internationale wateren, op 60 km van de kust van Israel). Deze militairen maakten zich volgens internationaal recht schuldig aan piraterij. Somalische vissers worden hard aangepakt vanwege hun 'piraterij', maar Israeli's kunnen zich kennelijk alles permitteren.

Hoelang mogen deze misdaden nog doorgaan van Washington? Wordt het niet eens tijd om zich eens wat minder te concentreren op de bij elkaar gefantaseerde kernwapens van Iran (een land dat sinds mensenheugenis nooit een ander land heeft aangevallen) en in plaats daarvan eens harde maatregelen te nemen tegen Israel (liefst iets pittigers dan economische sancties)?

Ik ben bang dat de Palestijnen het zelf zullen moeten doen, want Washington (en de Verenigdestaatse lakeien in de EU) zullen nooit willen toegeven dat er op de wereld maar twee échte massavernietigingswapens bestaan: de Verenigde Staten van Amerika en Israel...

1 opmerking:

Connie zei

Estoy completamente de acuerdo contigo. Tu hermanita.