donderdag 13 mei 2010

Zoals we gisteren (eh... enkele dagen geleden) al zeiden...

Op de 7e van deze maand gaf ik (in mijn artikel Eerst Griekenland, dan Portugal, Spanje en... de rest van de EU...) al aan dat de economische problemen van Griekenland (en de 'oplossing' daarvan) nog maar een eerste stap zijn in de volgende fase van de kolonisatie van Europa door de schurkenstaat bij uitstek (met de grootste concentratie van misdaad en gewelddadigheid ter wereld), de Verenigde Staten.

Volgens John Lipsky, de 'nummer twee' van het IMF (het Internationaal Monetair Fonds) zijn de in Spanje en Portugal geplande bezuinigingsmaatregel niet voldoende. Sterker nog "niet alleen Portugal en Spanje. In de komende jaren zal een aanhoudende fiscale aanpassing noodzakelijk zijn praktisch alle vooraanstaande economieën". Hij liet bovendien weten dat nog deze week Spanje en Portugal aanvullende maatregelen bekend zullen maken...

Bovendien gaf hij nog aan dat eveneens "een aanvullende beleidsaanpassing in de veel landen van de Eurozone" noodzakelijk zal zijn. (El Economista van eergisteren). Ongetwijfeld zal geprobeerd worden de 'voorgestelde' aanpassingen 'dwingend op te leggen' conform de instructies van het IMF, dus van het régime van Washington.

Geen opmerkingen: