vrijdag 28 oktober 2005

Leesadvies voor CDA-stemmers en twijfelaars

Dat de SP al jaren tekeer gaat tegen het afbraakbeleid van het Balkenkabinetje is voor veel mensen vanzelfsprekend. Van de Internationale Socialisten en andere 'enge'(?) mensen zoals andere (échte) socialisten (dus geen sociaal-democraten[Labour], nep- [PvdA], nep- of glamour-socialisten [GroenLinks]), communisten en anarchisten verbaast vindt men het ook niet vreemd. Totnutoe hoefde men zich de kritiek van deze linkse groepen niets aan te trekken.

Dat gaat nu dus niet meer, want voormalig CDA-partijvoorzitter, fractievoorzitter en minister van Sociale Zaken heeft nu een boek gepubliceerd, waarin hij van het beleid van Balk & Co. geen spaan heel laat, en waarin hij bovendien waarschuwt dat het geen kwestie van wachten is totdat Balk overgewaaid is: "Met terugwerkende kracht wordt de steun aan de opbouw van de naoorlogse verzorgingsstaat onder leiding van de overheid, als een historische vergissing afgedaan."

Iedereen (behalve patsers en fraudeurs - en dan bedoel ik niet uitkeringsgerechtigden die voor een paar euri de boodschappen doen voor hun hoogbejaarde buurvrouw, maar bouwfraudeurs en mensen die met steekpenningen goochelen, zoals bijv. Prins Bernhard) kan ik dus alleen maar aanraden om dit boek te kopen of het bij de plaatselijke Openbare Bibliotheek te lenen: Overmoed en onbehagen, het hervormingskabinet-Balkenende door Bert de Vries (uitgegeven door Bert Bakker, prijs € 18,95).

Geen opmerkingen: