zondag 9 oktober 2005

Micro$choft in de wegwerp-business

Micro$choft denkt het ultieme middel tegen piraterij gevonden te hebben: een wegwerp-DVD die maar één keer afgespeeld kan worden, en die aanmerkelijk goedkoper zou zijn dan gewone voorbespeelde DVDs: slechts ongeveer € 4,50.
Volgens de bedenkers is dit niet alleen prettig voor de filmindustrie, maar ook voor de kijker: hij hoeft de DVD niet vóór een bepaalde tijd bij de videotheek terug te brengen (hij hoeft hem zelfs helemaal niet terug te brengen). (Webwereld, 4 oktober)

Tunnelvisie bij de geldwolven, dat is het enige dat duidelijk naar voren komt bij zo'n bericht.
Het interesseert hen hoegenaamd niet dat op deze manier nog een veel grotere aanslag wordt gepleegd op de schaarse grondstoffen in deze wereld (en dat terwijl de olie-industrie al wanhopig aan het kijken is naar de slinkende voorraden tegenover het nog steeds stijgende gebruik).

Bovendien is het ook extreem dom om te veronderstellen dat niemand erin zal slagen om een DVD tijdens het (eenmalig) afspelen te kopiëren, of dat de beveiliging niet te kraken zal zijn. Ik denk tenminste niet dat de DVD 5 minuten na het afkijken spontaan zal ontploffen (niet vergeten hem uit de speler te halen!) zoals soms in spionage-comedies gebeurt.

Geen opmerkingen: