vrijdag 23 juni 2006

Haagse leeghoofden in actie

Meer dan een week lang heb ik me rustig gehouden, ondanks een nieuwe Verenigdestaatse moordpartij in Irak, de nietszeggende lulverhalen van Balkellende in Zagreb, waarover de Kroatische radio gisteren uitvoerig berichtte (en waarvan ik zelfs sommige opmerkingen van Balk in zijn eigen soort eigentijds Engels kon verstaan voordat het door de omroeper vertaald was), of de zoveelste poging om de spaarloonregeling weg te werken. Het is wel gebruikelijk in de politiek leuk klinkende zaken in te voeren (je hoeft alleen maar aan de holle en onzekere levensloopregeling te denken), maar wanneer die dan ook daadwerkelijk populair worden, mag dat toch eigenlijk ook weer niet.

Maar nu wordt de druk toch eventjes te hoog, want de blaaskakende prullitici beginnen steeds meer te zwetsen over dingen waarvan ze duidelijk geen verstand hebben, de AOW (en over werken trouwens ook, waaruit nog duidelijker blijkt dat ze geen flauw benul hebben van waarover ze spreken).

Woutertje Bos, de neoliberale nep-sociaaldemocraat, begon een maand geleden vast te lonken naar de laagst betaalde loonslaven (in een poging om ze terug te lokken van de LPF en/of Wilders) met zijn losse flodder (uiteraard later weer helemaal verkeerd geïnterpreteerd door de journalisten en door ons) dat de AOW ook fiscaal belast moest worden en dan met name voor degenen met een 'hoog' pensioen.

De neoliberale nep-christen Balk vindt dat zijn regime al meer dan genoeg heeft gedaan om de AOW ook in de toekomst betaalbaar te houden, als mensen maar wat langer wilden blijven werken.

En vandaag doet ook de neoliberale nep-liberaal Zalm een zuinige duit (ongetwijfeld uit onze belastingafdrachten) in het zakje door te beweren dat de AOW helemaal niet gefiscaliseerd hoeft te worden en dat de AOW gewoon betaalbaar blijft. Het enige dat moet gebeuren is de AOW-leeftijd verhogen naar 67 jaar... (Trouw)

En het meest schandalige is dat ik bij al dat geblaat en geblaaskaak op geen enkel moment gelezen heb dat deze zwetsers advies hebben ingewonnen bij de enige club in Nederland die wérkelijk verstand heeft van AOW, namelijk de Sociale Verzekeringsbank (SVB), die al vanaf de invoering van de AOW (in 1957) deze wet uitvoert en de daarvoor bestemde fondsen beheert - en voorzover als ik weet op uitmuntende wijze. Ik vermoed overigens dat ze de SVB niets gevraagd hebben, omdat ze bij voorbaat al bang waren dat de SVB zou zeggen dat er ook in de toekomst helemaal geen problemen zijn en dat ze geen paniek moeten zaaien.

Ik denk namelijk dat dat het enige is dat deze Haagse bluffers aan het doen zijn.
Ze proberen op alle mogelijke manieren mensen bang te maken voor de toekomst, om daarna (later dus) allerlei schofterige maatregelen te kunnen doordrukken.

Overigens begrijp ik niet waarom ze daar zo veel moeite voor doen. In Nederland kunnen ze volstaan met de laatste maanden vóór verkiezingen flink te liegen om stemmen te trekken en daarna kunnen ze gewoon vier jaar lang helemaal hun eigen misselijke plannetjes uitvoeren. In Nederland hoeven ze niet bang te zijn dat de mensen de straat opgaan. Ja, misschien één zonnige zaterdagmiddag, maar niet zoals in Frankrijk weken aan één stuk. Ach, waarom zouden de massa's ook? Wanneer ze regelmatig naar een of ander voetbalkampioenschap kunnen kijken, of een Tour de France, Wimbledom of Roland Garos - of stiekem 's avonds naar de gratis met het digitale pakket meegeleverde pornozender, valt het allemaal wel mee...

Ik laat het hierbij, mijn bloeddruk begint weer te stijgen en is al weer dicht in de buurt van 1030 milibar en dat is véél te veel.

Geen opmerkingen: