zondag 4 juni 2006

Verenigdestaatse soldaten voortaan in burger?

De Volkskrant meldt vandaag op haar RSS-feed dat vandaag in Irak 24 Iraakse burgers (waaronder bejaarden en kinderen) doodgeschoten zijn door gewapende mannen.

Zouden de Verenigdestaatse soldaatjes voortaan in burgerkleding hun frustraties uitleven?

De Belgische krant Het Belang van Limburg geeft wat meer informatie: de schutters zouden "extremisten" (elders in het artikel: "militanten") zijn en vier soenieten zouden bij de moordpartij gespaard zijn. Dat zou erop kunnen wijzen dat de moordenaars shi'ieten zijn, maar het kan natuurlijk ook een truukje zijn om de schuld voor de ellende in Irak bij de shi'ieten te leggen. Na alle leugens van Verenigdestaatse zijde is het onmogelijk geworden om gebeurtenissen goed te beoordelen...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

soldaten zijn vaak kinderen die gemaakt zijn zonder liefde.
of kinderen die geen liefde hebben ontvangen.
dus vooral de soldaten van de us -uk - en israel hebben geen liefde ontvangen.en kunnen ook geen liefde geven.
jammer voor deze volkeren.
je kan liever van de honger dood gaan dan soldaat zijn in deze lande.

Dwarslezer zei

Ik denk dat je je hierin toch vergist, Anomiem. Met name in landen als de Verenigde Staten is legerdienst voor armen zowat de enige kans om een opleiding te kunnen volgen of een beroep te leren.

En in Israel wordt iedere jongere gedwongen om legerdienst te doen. Er zijn wel enkele dapperen die de moed hebben om te weigeren en dan een paar jaar in de gevangenis moeten doorbrengen.

En ik kan me ook nauwelijks voorstellen dat het al dan niet soldaat zijn iets te maken heeft met "gemaakt zijn zonder liefde". Ik denk eerder dat het iets te maken heeft met de opvoeding, en niet te vergeten met de propaganda van de overheid: denk maar aan de reclames op TV over die soldaten die in Afghanistan een schuurtje herstellen en dan dankbare blikken krijgen van de plaatselijke bevolking. Ik ken tenminste één jongen (20 indertijd) die nog niet goed wist wat hij wilde gaan studeren en er wel iets in zag om iets nuttigs te doen voor de Afghaanse bevolking, ondanks bezwaren van zijn liefhebbende ouders...