zondag 2 juli 2006

Bea heeft haar onvermogen nu overduidelijk en onweerlegbaar bewezen!

Sinds haar aantreden in 1980 heeft Bea al regelmatig blijk gegeven van haar gebrek aan inzicht (en dan heb ik het niet over de achterlijke dingen die ze elke keer op haar hoofd aanbrengt), maar vandaag heeft ze definitief laten zien dat ze geen flauw benul heeft van wat het Nederlandse volk nodig heeft.

Balk heeft al in twee desastreuze kabinetten de ene ramp op de andere gestapeld, waardoor hij niet alleen het herstel van de Nederlandse economie gefrustreerd heeft, maar ook een groot deel van het Nederlandse volk in de ellende (vernedering en armoede) heeft gestort.

En nu dan eindelijk dat balkenkabinet -uitsluitend door zijn eigen wanbeleid- is gevallen, presteert Bea het nog om die uitvretersclub de begroting voor 2007 te laten maken, waardoor een nieuwe regering, die na de voor november a.s. voorziene verkiezingen gevormd moet worden, nog een jaar gedwongen is het walgelijke wanbeleid van Balk uit te voeren. Hierdoor zal het nog moeilijker worden om in één regeerperiode de in de laatste paar jaren ingevoerde ellende in ieder geval terug te dringen. En zo kan daarna, over vier jaar, de conservatieve club van VVcDa weer makkelijk scoren bij het simpele kiesvee door te claimen dat de zittende regering er niks van gebakken heeft.

WEG MET BEA EN HAAR HELE ENTOURAGE. Ze hoeven van mij niet verbannen te worden of zo, maar het is wel meer dan dringend nodig hun alle macht en privileges te ontmenen (zoals bijvoorbeeld de illegale parkeervergunningen voor het gezin Van Vollenoren). Hun rijkdommen zijn weliswaar bij elkaar gestolen in de koloniale tijd, maar dat is intussen allang 'verjaard', dus wat mij betreft moeten ze maar zien dat ze daarvan de eindjes aan elkaar knopen.

Het is kotsverdomze al erg genoeg dat we de laatste decennia door ellendelingen ge(wan)regeerd zijn, maar als zo'n club dan eindelijk valt (en het heeft nondejus lang genoeg geduurd voordat het zover was) hebben we nét geen behoefte aan een of andere symbolische ceremoniële figuur die de ellende toch nog even prolongeert!

Het is jammer dat het Nederlandse volk in zijn grote meerderheid zo slaafs is, want dit is een uitmuntend moment voor een revolutie. Wat mij betreft natuurlijk zonder geweld. Het zou voldoende moeten zijn als Bea zou inzien dat ze haar tijd als koningin meer dan gehad heeft en dat ze moet aftreden, omdat het tijd wordt voor een eigentijdse regeringsvorm in Nederland: een republiek dus. Tenslotte zijn de zogenaamde Oranjes na de Franse tijd ook alleen maar aan de macht gekomen door de buitenproportioneel grote macht van een groepje "aristocraten" (waarbij je van mij mag aannemen dat dat 'aristo(s)' hier niet de oorspronkelijke betekenis uit het Grieks heeft) en niet omdat het volk het wilde...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

kolderkabinet en kakeltent [2]

Eergisteren schreef ik al dat ik hoopte dat hoededoos Trix-zonder-kop niet zou besluiten om voor een 'rompkabinet' te gaan (inderdaad, Dwarslezer, dat is een 'rampkabinet' en het geeft aan dat die oranje-uitvreters helemaal niet alleen maar overbodige tierelantijnen zijn, ze kunnen ook meehelpen het land te gronde te richten, als Balk en zijn bende het niet meer aankúnnen, of zonder een gekroond duwtje in de rug niet meer aandúrven).

Dus wat doet die soepjurk?

Tegen mijn dwingend advies in opteren voor zo'n 'rompding', maar ze doet net of het iets anders is, want er moet eerst een informateur over na gaan denken, alsof er al verkiezingen zijn geweest en CDA en VVD er als de enige en zeer grote overwinnaars uit zijn opgeplopt.

En wie wordt dan die informele zeur: Truut Flubbers, wolbaal bij uitstek, voor de gelegenheid opgevist uit de kernenergie-motteballen.
Officieel moet hij onderzoeken of een tijdelijke doorstart van het verminderd toerekeningsvatbare balk-II mogelijk is, maar misschien bestaat dat onderzoek wel uit het betasten van de 'vrouwtjes' in dat gezelschap, die gewoonte had hij vroeger is mij verteld.

Anoniem zei

Daar gaat ie weer:

Bea weet volgens mij donders goed wat er onder het volk leeft, alleen interesseert het haar geen donder. Of er zijn persoonlijke belangen die zwaarder wegen.

Als de boel demissionair blijft, krijgen ze ook niet meer de gelegenheid om de door dwarslezer al eerder genoemde sigaar uit eigen doos (eufemisme voor "het zoet")(eigenlijk is het andersom) aan het volk te presenteren; balk vindt het vast niet leuk dat een andere partij of persoon dat na de verkiezingen mag doen.

Eigen schuld, zou ik zeggen. Dan moeten ze zich maar beter gedragen. Ik heb onder het motto van Normen en Waarden nog nooit zo veel verkrachting van diezelfde normen gezien als in deze regering. Maar ach: misschien was het vroeger minder zichtbaar, of meer "onder de pet" en doen ze niet onder voor hun illustere voorgangers.

Ruud Lubbers.... hoe komen ze er op? Is zijn inkomen verminderd na het vrouwenbetastverhaal en moet hij wat bijverdienen? Of had niemand anders er trek in?