zondag 23 juli 2006

De moordpartijen gaan gewoon door...

Ofschoon we toch gisteren duidelijk genoeg hebben aangegeven dat wij in Amsterdam (zo'n 2.000 mensen (volgens het NOS Journaal waren het er 1.500, dus het moeten er minstens 2.000 geweest zijn) en elders op de wereld vinden dat Israel moet ophouden met zijn hufterige aanvallen op de Libanese burgerbevolking (en trouwens ook in de Gaza-strook), is het duidelijk dat wij geen enkele invloed hebben op de primitieve agressie van Israel. En dat is ook niet te verwonderen, in aanmerking genomen dat degene die momenteel het meest structureel bezig is met moordpartijen (George Double-Me Bush) Israel steunt. Of, zoals zijn rondtrekkende vertegenwoordiger Condo Rijst, het zegt, omdat dit nog niet het moment is om de acties te staken. Het zal er wel op neer komen dat Big Brother Bush Israel toestemming geeft om door te gaan totdat alle Hezbollah-strijders uitgeschakeld zijn. Dat daarbij ook de hele Libanese bevolking zal zijn uitgeroeid, zal Bush en de Israelische premier Olmert worst (hondenworst? het kan bijna niet anders bij een dergelijk honds gedrag) zijn.

En o, o, o, wat zijn die Israeli's toch aardige mensen. In het TV-journaal mocht gisteravond (weet niet meer op welke zender) een Israelisch soldaatje zeggen dat zij er niets aan konden doen dat er burgers getroffen werden, want ze hadden duidelijk gewaarschuwd dat de burgers weg moesten omdat er militaire acties gevoerd zouden gaan worden. Ik geloof dat dit zowat het meest hypocriete is dat ik in mijn leven ooit gehoord heb. Van de ene kant, omdat veel mensen geen kant op kunnen, omdat ze geen auto's hebben en ze dus alleen maar te voet zouden kunnen vertrekken (naar de woestijn?). En van de andere kant omdat het ook walgelijk is om na een dergelijke dreigement te denken dat het dan gerechtvaardigd is om de schaarse bezittingen van die mensen plat te bombarderen.

Intussen was het een ingetogen demonstratie, waaraan zowel zelf-denkende joden als vertegenwoordigers van diverse andere bevolkingsgroepen deelnamen. Politiek heb ik alleen iets gemerkt van de SP, de Internationale Socialisten, Groenlinks, de NCPN en een of andere Marxistisch-Leninistische groepering; en natuurlijk van de DIDF, de Vereniging van onafhankelijke Turkse vakbonden.

Nadat we van het Beursplein naar het Museumplein getrokken waren, was daar nog een twee uur durende bijeenkomst met toespraken (met heel zinnige opmerkingen, waarvan 'de politiek' zich uiteraard niets aantrekt - de botte Nederlandse minus-ter van buitenlandse zaken Bot vindt waarschijnlijk dat hij meer dan voldoende blijk heeft gegeven van zijn betrokkenheid door zijn bereidheid Israel te vragen om burgerdoelen te ontzien...) en met de nodige muziek.

En bijna symbolisch voor de tranen die de hele wereld zou moeten huilen om de ellende die over de bevolking van Libanon, de Palestijnen, maar ook bijv. Irak en Afghanistan wordt gebracht, eindigde de middag met een vreselijke stortbui...

Binnenkort zullen we elkaar ongetwijfeld wel weer (moeten) treffen voor een nieuwe demonstratie, want het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat de oorlogsmentaliteit van sommigen verdrongen wordt...
(foto's © 2006 by Dwarslezer)

Geen opmerkingen: