maandag 24 juli 2006

Politiek: alleen om de knikkers en niet om de burgers

Israel heeft eerst een groot gedeelte van Libanon platgebombardeerd, ten koste van een heleboel onschuldige mensenlevens, en nu is het Israelische régime bereid een 'vredesmacht' te accepteren in het grensgebied (meldt Trouw). Men is zeker bang dat er toch nog Hezbollah-strijders over zijn, en die moeten dan nu door die vredesmacht ontwapend worden.

Wat een dapper stelletje lafbekken. Ze zijn al net zo walgelijk als Bush in Irak: met een gruwelijke overmacht aan wapens een land aanvallen - en er dan nog niet in slagen de macht te behalen en te behouden. Nouja, niks nieuws onder de zon: in Vietnam ging het op dezelfde manier.

Ik hoorde trouwens zo'n 20 minuten geleden nog het ANP Nieuws op Arrow, waarin werd vermeld dat er weer Taliban strijders gedood waren. Als extra informatie werd vermeld dat de Taliban tot 2001 de macht hadden in Afghanistan, maar gemakshalve werd vergeten erbij te vermelden dat ze die macht te danken hadden aan de Verenigde Staten (overigens net zoals Sadam Hussein ook zijn macht te danken had aan de VS en Groot Brittannië, en dat hij aanvallen met gifgas kon uitvoeren in Iran dankzij door de VS geleverde chemicaliën!).

En zo zie je maar weer hoe politiek uiteindelijk gewoon een goor spelletje is, waar het om geld en macht gaat en mensen alleen geschikt zijn om andere mensen uit te moorden, of om hard te werken om de zakken te vullen van de opperpatsers...

Geen opmerkingen: