maandag 24 juli 2006

Kortzichtig of gewoon héél dom?

Ik heb geen zin om veel woorden vuil te maken aan de onzin in de brief van L. van Brandwijk in de Metro van vandaag, waarin gemakshalve Jan Marijnissen wordt betiteld als maoïst, de SP als een terroristische organisatie en ikzelf als een nuttige idioot of een linkse wereldverbeteraar. Wat is er overigens mis met de wens de wereld te verbeteren? Nou?

Dezelfde L. van Brandwijk prijst Bush omdat hij "dictator Saddam uit Irak en de Taliban uit Afghanistan heeft verdreven".

Het is kennelijk voor veel mensen -en in elk geval voor L.- moeilijk om Verenigdestaatse propaganda te zien in het licht van de realiteit, want anders had L. geweten dat Sadam Hussein met behulp van de Britten en de VS aan de macht is geholpen en gehouden (totdat ze hem niet meer nodig hadden). De gifgassen die Sadam over Iran uitstrooide kon hij produceren dankzij in de VS gekochte chemicaliën.

Hetzelfde geldt min of meer voor de Taliban, die overigens -anders dan L. stelt- bij lange nog niet uit Afghanistan verdreven zijn. Die enge club is in eerste instantie driftig gesteund door de VS (waarbij de CIA hen instrueerde in guerrilla-technieken e.d.), omdat ze tegen de Sovjet-bezetting van Afghanistan waren, net als de VS. Toen de Sovjet-Unie verdwenen was, was de Taliban niet meer nodig, maar helaas was de Baliban-geest toen al uit de fles... en toen moest ineens de hele wereld de door de VS erin gegooide kastanjes uit het vuur halen.

Ik wil L. van Brandwijk aanraden zich eindelijk eens goed te informeren - en daar hoeft hij/zij geen linkse publicaties voor te lezen: ook NRC/Handelsblad, Trouw of Elsevier geven meer dan voldoende informatie voor een beetje meer inzicht! En intussen kan hij misschien het beste naar het ziekenhuis gaan om zijn oogkleppen operatief te laten verwijderen. Ik hoop dat dat vergoed wordt door zijn zorgverzekeraar...

1 opmerking:

Anoniem zei

Toch maar een reactie:
Er is niks mis met de wens om de wereld te verbeteren! Niets is menselijker....

Het probleem zit hem echter in het feit dat iedereen de wereld naar zijn eigen beeld wil verbeteren... de paus wil een katholiek verbeterde wereld zonder condooms, de moslims willen een wereld met hoofddoekjes etc. etc,
Bush wil een wereld waarin hij de baas is en dus als enige de atoomwapens en alle olie heeft,
Dwarslezer heeft ook zo zijn opvatting inzake verbeteringen.
kortom: allemaal wereldverbeteraars!

Een (vermoedelijk heel kleine) minderheid wil een wereld waarin iedereen, met respect voor andermans mening en met respect voor behoud van de aarde zelf, in vrede tot ontplooiing kan komen.

Het komende wereldwijde energietekort zal een moment zijn waarop er weer een waarheid over menselijk gedrag aan het licht zal gaan komen. Gaan we samenwerken om het op te lossen, of slaan de sterksten de hersens van de anderen in?