zondag 19 augustus 2007

Opstelwedstrijd!

Laat ik maar meteen eerlijk vertellen dat er geen luxe reizen, patserige auto's, gigantische geldbedragen of zelfs maar boekenbonnen te winnen zijn. Daar staat tegenover dat de winnende inzending onmetelijk (of: onmeetbaar?) beroemd zal worden - in ieder geval bij de lezers van mijn weblog.

Waar gaat het om?

Heel eenvoudig: wat gaat er gebeuren bij de Verenigdestaatse presidentsverkiezingen over ruim een jaar?
  • Zal de club van Bush grootschalig stemcomputers laten manipuleren?
  • Zal hij bij eventueel blijken van verkiezingsfraude de verkiezingsuitslag ongeldig laten verklaren en gewoon blijven zitten? In 2008 zijn dan immers verkiezingen geweest en de volgende verkiezingen zijn in 2012...
  • Zal hij zichzelf, dankzij allerlei volmachten die hij zich intussen heeft aangemeten, uitroepen tot president voor het leven? Misschien kan hij daarbij gebruik maken van een zelf-gecreëerde noodtoestand. Met een ingehuurde Pakistaan of Iraniër -al dan niet met een [ver]vals[t] paspoort- kan hij een aanslag laten plegen op een kerncentrale, zoals de nazi's in 1933 Marinus van der Lubbe zogenaamd de Rijksdag in brand lieten steken.
  • Verlopen de verkiezingen schijnbaar wél correct, maar blijkt de gekozen president een marionet te zijn van de Bush-bende?
  • Is er gewoon niks aan de hand en verloopt alles correct?
  • Zetten het Huis van Afgevaardigden en de Senaat Bush af na een gemanipuleerde presidentstermijn?
  • Grijpt het leger in (een militaire staatsgreep dus) wanneer Senaat en Huis van Afgevaardigden niets doen?
Laat je fantasie de vrije loop -je hoeft beslist niet bang te zijn dat je de Bush-bende op ideeën zult brengen, want die heeft ongetwijfeld alle (on)mogelijkheden al op een rijtje gezet- en stuur je inzending in vóór 1 mei 2008. De uitslag wordt na de Verenigdestaatse verkiezingen bekend gemaakt.

Voor alle duidelijkheid: het gaat er niet om litteratuur (met een grote L) te schrijven, maar de Bushiaanse politiek goed te analyseren. Een interpretatie van de internationale reacties (bijvoorbeeld dat de Balkenbende meteen Bush van harte feliciteert) kan bonuspunten opleveren.

Geen opmerkingen: