donderdag 3 augustus 2006

Fidel Castro is nog niet dood, maar...

... toch maakt het régime van Big Brother Bush nu -blijkens een bericht in de Miami Herald van vandaag- ineens grote haast met het intensiveren van de anti-Castro propaganda via de belangrijkste op Cuba gerichte radiozender Radio Martí, en dat terwijl die zender zo krachtig is dat hij regelmatig in Europa gehoord kan worden. (Klik op deze link om een stukje te horen van een uitzending die ikzelf in Nederland gehoord heb op 1 januari 1999).

De reden daarvoor wordt door een hoge pief van het Verenigdestaatse régime als volgt samengevat: "De opdracht van de president is dat we ons blijven concentreren om het Cubaanse volk te helpen bij de overgang naar de democratie."
We hebben inmiddels o.a. in Irak en Afghanistan (maar ook vroeger al in bijv. Chili, de Dominicaanse Republiek, Panamá en Nicaragua) gezien hoe de Verenigde Staten proberen (hun eigen soort) democratie door te drukken. dat belooft dus helemaal niks goeds voor de Cubanen.

Dat de club van Bush haast heeft blijkt wel uit het feit dat ze in tijdnood zitten. Ze willen eigenlijk het liefste vanuit vliegtuigen uitzenden, maar eigen vliegtuigen kunnen pas eind augustus gereed zijn en men wil eigenlijk geen gebruik maken van vliegtuigen van het Verenigdestaatse minus-terie van oorlog. Daarom wordt nu ook overwogen om gebruik te maken van zenders in buurlanden van Cuba.

1 opmerking:

Anoniem zei

mmmmm,

Het zal misschien nog wel meevallen; volgens mij roken alle van enige importantie zijnde Amerikanen (zoals grote olie- en veeboeren die wat in de melk te brokken hebben) het liefst van die grote Cubaanse sigaren; en dat willen ze vast wel zo houden. Dus die belachelijke Amerikaanse antirook-mafia met hun claimjuristen zullen ze in Cuba wel buiten de deur willen houden...

Het zou me niet verbazen als de Cubanen de democratie voornamelijk in Europa zullen gaan zoeken. Al was het maar omdat de Euro interessanter is dan de Dollar. (En als Bush zo doorgaat, binnenkort zelfs nog veeeel interessanter)

(voordat er allerlei zinloze reacties komen, ikzelf rook niet, maar ik heb de schurft aan betuttelingen)