maandag 7 augustus 2006

Nederlandse militairen lopen risico, maar dat geeft niet...

Het Nederlandse régime van Balk & Zwam doet zijn uiterste best om Big Brother Bush vooral maar te vriend te houden en daarom zijn onlangs weer een aantal Nederlandse soldaatjes naar het oorlogsgebied Afghanistan gestuurd voor een 'opbouwmissie'. Dat hierbij de Tweede Kamer zich voor de gek heeft laten houden is weer een ander schandaal.
Inmiddels weten we dat de Nederlandse soldaten weinig verstand hebben van opbouwen: in plaats van hout, stenen en cement gebruikten ze onlangs bommen.

Nadat een week of zo geleden twee militairen omkwamen omdat een onbetrouwbare helicopter neerstortte, meldt
Trouw vandaag dat het Nederlandse minus-terie van Oorlog, kennelijk samen met andere NAVO-landen, slechte (maar goedkope!) vliegtuigen huurt in Oost-Europa. Verleden jaar zijn door Inspecteurs van Verkeer en Waterstaat al 18 vliegtuigen aan de grond gehouden vanwege hun slechte staat, maar wat buiten Nederland vliegt (of van militaire vliegvelden) valt ongetwijfeld buiten die controle.

De Verenigdestaatse ambassadeur bij de NAVO heeft -uiteraard geheel belangeloos- een 'interessant' voorstel gedaan: de NAVO-landen kunnen gezamenlijk vliegtuigen kopen bij Boeing en die kunnen ze dan weer laten onderhouden op de VS-basis in Ramstein (Duitsland).

Het is wel duidelijk dat, wat er ook gebeurt, de kapitalistische belangen nooit uit het oog worden verloren - en uiteindelijk draaien alle oorlogen daar ook om: om geld en macht. Er wordt wel hoog van de toren geblazen over 'vrijheid' en 'verdediging van het vaderland', maar dat zijn dezelfde holle frasen als waarmee de TV-reclame ons nutteloze rotzooi wil laten kopen.

Boeing, dat is overigens het bedrijf dat in het verleden profiteerde van bedrijfsspionage door de VS-overheid, waardoor ze het Europese Airbus een aantal belangrijke opdrachten door de neus konden boren.

Geen opmerkingen: