zaterdag 26 mei 2007

De gelijkgeschakelde pers strijdt verder tegen de SP

Vandaag gaat het weer door in alle kranten van de gelijkgeschakelde Nederlandse pers die ik vandaag gezien heb (een stuk of 15). In koor herhalen ze hetzelfde verhaaltje van het Algemeen Nederlands Propagandabureau, bijna allemaal onder de kop Verhagen: SP en PVV schaden Nederlands belang, gebaseerd op een in de Volkskrant van vandaag gepubliceerd interview. Zie: Verhagen haalt uit naar anti-Europese houding SP en PVV. Lees ook eens de -op dit moment al 80- reacties van lezers (probeer je niet te concentreren op de talloze spel- en taalfouten) op @home. Die zijn niet bevorderlijk voor veel optimisme...

Als het aan Maxime Verhagen ligt worden de SP en de PVV binnenkort waarschijnlijk ook bestreden in het kader van de Bushiaanse "War on Terrorism". Immers "de plannen die deze twee partijen voorstaan maken Nederland crimineler, armer en vergroten de kans op terroristische aanslagen".

En dan te denken dat ik vroeger op de (RK) Lagere School leerde dat christenen zich onderscheidden van niet-christenen door hun betrouwbaarheid en eerlijkheid. Nou, die Verhagen lult zomaar wat in de ruimte. Hij zag er bij zijn gezwets niet dronken uit, maar ik hoop toch wel dat er dringend onderzocht gaat worden wat voor doping hij gebruikt heeft. Of maakte hij zijn opmerkingen in alle ernst? Dit soort geleuter draagt in ieder geval op geen enkele manier bij aan een democratisch Nederland.

Is het nog nodig om uit te leggen dat Nederland de laatste jaren armer geworden is door het schraperige beleid van minus-ter Zalm? Dat Nederland crimineler wordt door enerzijds de toegenomen sociale tegenstellingen en anderzijds door het slechte voorbeeld van de grote geldgraaiers die met alle égards behandeld worden (Holleeder wordt met voorrang -dus zonder wachtlijsten- medisch behandeld en krijgt dan ook nog eens alle kans te klagen over zijn behandeling) en politici die maar wat aanrotzooien (minus-ter Veerman met zijn EU-landbouwsubsidies of staatssecretaris De Jager die het niet al te nauw neemt met het 'mijn en dijn'; of Wouter Bos met zijn gedraaikont en gelieg)? Dat de kans op terroristische aanslagen toegenomen is door de xenofobe opmerkingen van Bolkestein, Fortuyn, Verdonk en Wilders? Dit nog afgezien van het feit dat het geneuzel over terroristische dreigingen vooral bedoeld is om ons, de Nederlandse bevolking, rijp te maken voor nog verdere aantastingen van onze privacy, ten voordele van het grootkapitaal.

Wat de PvdV bezielt om tegen de EU-grondwet te zijn weet ik niet exact, maar ik weet wél dat de SP juist wil voorkomen dat Nederland nog asocialer wordt dan het de laatste jaren al geworden is; dat de SP wil voorkomen dat Nederland noodgedwongen moet deelnemen aan militaire avontuurtjes (ook preventief!). En dat de SP helemaal niet tegen Europese samenwerking is, maar wél tegen een ongelimiteerde overdracht van onze bevoegdheden aan een oncontroleerbare neoliberale moloch.

Verhagen is echter wel zo eerlijk (al beseft hij dat misschien niet) om toe te geven dat het standpunt van SP en PvdV ingaat tegen het belang van het Balkenkabinet: "Hun opstelling schaadt ons belang!"

Vreemd trouwens dat de PvdV ineens PVV genoemd wordt. Is de PvdA misschien bang dat door het gelijke beeld van die vier letters het verschil tussen de rechtse PvdA en de rechtse PvdV helemaal niet meer opvalt?

Geen opmerkingen: