woensdag 30 mei 2007

Het moet nou toch écht niet nóg wilders worden!

Gisteravond publiceerde Trouw een ANP-bericht over weer zo'n geweldig ideetje van Geert Wilders dat zeker zal bijdragen ter bevordering van de democratie in Nederland.

Wilders vindt namelijk dat de politie - zij het dan na een duidelijke waarschuwing - met scherp moet kunnen schieten op relschoppers. Dat schieten moet dan wel bij voorkeur gebeuren op de benen. Hij vindt eigenlijk ook dat agenten niet meer kunnen worden gestraft als ze zoiets gedaan hebben.

Deze opmerking maakte hij naar aanleiding van gewelddadigheden in Tilburg bij een voetbalwedstrijd tussen "Jong Oranje" en "Jong Marokko".

Ik heb daar toch wat moeite mee, en wel om de volgende redenen:

- Met scherp schieten op demonstranten hoort thuis in enge landen, zoals Israel, de VS, de door Hitler bezette gebieden of Franco-Spanje (ik noem er zo maar een paar).
In Spanje heb ik begin jaren persoonlijk 1970 meegemaakt (gelukkig niet in de buurt van de vallende schoten) hoe dat gaat: de oproerpolitie (zeg maar Debiele Eenheid) komt met grof geweld van alle kanten aanstormen. De demonstranten raken in paniek en proberen aan alle kanten weg te komen. Van andere aanwezigen hoorde ik later dat er inderdaad gewaarschuwd werd dat de demonstranten zich rustig moesten verspreiden - terwijl ze nergens heen konden! Als de demonstranten zich niet verspreidden werd er maar geschoten, weliswaar niet gericht, maar toch vielen er geregeld gewonden en doden. En als excuus werd dan altijd aangevoerd dat er alleen schoten in de lucht waren afgevuurd. Jawel, in de lucht in de longen van de demonstranten...

- Wilders wil in feite dat er op elke willekeurige manier op demonstranten mag worden geschoten - in de visie van de Debiele Eenheid met hun oogkleppen op is iedereen die geen uniform draagt een relschopper. Dat hebben familieleden van me in Amsterdam tijdens de kraakrellen in de jaren 1980 aan den lijve ondervonden. Één daarvan kwam met haar baby uit het consultatiebureau en zou in elkaar gemept zijn als niet een andere burger de Debiel-knuppelaar een duw had gegeven.
Het schieten moet volgens Wilders weliswaar "bij voorkeur" op de benen geschieden, maar dat is net zoiets als "wijzigingen voorbehouden" op de vertrektijdentabellen van het openbaar vervoer: je kunt er alle kanten mee op.

Verder vraag ik me toch wel af, waarom Wilders niet met dit idee naar voor kwam toen enkele weken geleden door Ajax-fans in Amsterdam aanzienlijke vernielingen werden aangericht, of bij de talloze veldslagen tussen aanhangers van Ajax, Feijenoord, FC Twente of weet ik welke andere voetbalclubs. Zou het misschien komen omdat dit een ideale mogelijkheid is om Marokkanen weer eens extra zwart te maken?

Misschien moet Geert W. ook maar voorstellen dat iedere autochtoon (en natuurlijk ook elke immigrant van het kaukasische ras) voortaan zonder vergunning met een schietwapen mag rondlopen en ook ongestraft op die door W. zo verfoeide Marokkanen mag schieten.

We hebben enkele weken geleden al gezien hoe fris het er in Nederland (ook zonder schietende Debielen) aan toe gaat bij een vriendelijke fietsdemonstratie tegen de G8. (zie mijn artikel
Bevrijdingsdag in Nederland? Of nieuwe bezetting? van 14 mei dit jaar)

Geen opmerkingen: