zaterdag 12 mei 2007

Grote hufters worden nooit gestraft!

Het mankement [zoiets kun je geen management noemen!] van de Wereldbank kan er niet omheen en moet toegeven dat haar president, Paul D. [zou die D. voor 'Dick' staan?] Wolfowitz inderdaad ethische regels overtreden heeft door zijn vriendinnetje aan een 'hefty' loonsverhoging te helpen.

De bestuurders van de Wereldbank willen hem echter niet ontslaan, want 'dat zou kunnen leiden tot een breuk met de grootste aandeelhouder van de bank, de Verenigde Staten'. Wél willen ze proberen een motie van wantrouwen aan te nemen en ze hopen dat hij dan uit zichzelf zal opstappen. (Washington Post vandaag).

Wolfowitz was -samen met Dick Cheney, Donald Rumsfeld en (wat later) George Double-Me Bush- al lang vóór de aanslagen van 11 sepember 2001 betrokken bij de voorbereidingen voor de 'toekomst van Irak'. Zoek maar eens op internet met de zoekopdracht wolfowitz + cheney + rumsfeld (een interessante link vind je bijv. bij de Public Broadcasting Service, PBS), maar probeer rustig nog enkele andere links) en dan begrijp je vanzelf waarom de USA (onder opperhoofd Big Brother Bush), als grootaandeelhouder Wolfowitz nooit zullen laten vallen. Wolfje is daar immers juist neergezet om de boel goed in de gaten te kunnen houden. Om precies diezelfde reden is Dick [nog een Dick!] Cheney aangesteld als vice-president - stel je namelijk voor dat Bush zou verdwijnen, dan moet immers gewaarborgd zijn dat het neoconservatieve en neokoloniale beleid kan worden voortgezet.

Geen opmerkingen: