woensdag 16 mei 2007

Nog meer Verenigdestaats gelul!

De Verenigdestaatse minus-ter van Binnenlandse Veiligheid (Michael Chertoff) krijgt (o.a. in De Volkskrant) de gelegenheid om nu Europa de schuld te geven van de aanslagen op 11 september 2001. Nouja, zijn kletskoek wordt aangehaald, gelukkig met tenminste een tegenopmerking.

Chertoff probeerde met dat kletsverhaal leden van het Europees Parlement over te halen om hun bezwaren te laten vallen tegen het doorgeven (aan "Washington") van persoonlijke gegevens van vliegpassagiers. Volgens hem hadden namelijk 11 van de 19 aanslagplegers tegengehouden kunnen worden, wanneer de VS-autoriteiten in 2001 hadden kunnen beschikken over de gegevens van luchtvaartpassagiers.

Gelukkig zijn er nog mensen die duidelijke bezwaren hebben. Zo zijn volgens europarlementariër Sophie in 't Veld (D'66) 300 mensen ten onrechte aangehouden door de VS-autoriteiten.

Bovendien, als het Verenigdestaatse régime iets gedaan had met de waarschuwingen over de op handen zijnde aanslagen van soms al maanden vóór september, en als ze op die 11 september adequaat gereageerd hadden toen duidelijk werd dat er iets niet klopte, hadden de aanslagen nooit kunnen plaatsvinden! Het is trouwens nog steeds niet afdoende aangetoond dat de aanslagen niet (mede) georganiseerd zijn door het Verenigdestaatse régime (of althans bepaalde overheidsdiensten).

Geen opmerkingen: