maandag 25 augustus 2014

Hoogleraar met geheugenproblemen...

Volgens H. Priemus, hoogleraar (en dan nog wel "emeritus") volkhuisvesting aan de TU in Delft zouden er duizenden sociale huurwoningen verdwijnen, doordat een Duitse belegger (Patrizia) deze zal overnemen. Patrizia beweert overigens de belangen van de huurders niet uit het oog te verliezen, maar Patrizia heeft in Zuid-Duitsland al een hoop klachten over zich heengekregen. (Het Parool van vandaag).

Is die prof misschien intussen (het is tenslotte alweer een aantal jaren geleden) vergeten, dat de Nederlandse Roverheid al in 1988 voorzichtig begonnen is met het privatiseren van huurwoningen, en daarmee vanaf de jaren 1990 enthousiast is doorgegaan. Hierop werd al in 1995 kritiek uitgeoefend door onderzoekers van het OTB in Delft, maar de Haagse stoomwals ging -en gaat- gewoon door.

Privatisering (met als enige doel winst voor nuttelozen, over de ruggen van de gewone mensen - degenen die de Nederlandse economie nog een beetje aan het draaien houden) heeft voor het neoliberale Europese wanbeleid de hoogste prioriteit, en aangezien de Haagse Bluffers hun best doen om nog Europeser te zijn dan de Brusselse mafia, moet dus de privatisering koste wat het kost doorgedrukt te worden.

Het zal door die Duitse Patrizia misschien wel erger kunnen worden, maar zonder het privatiseringsbeleid van de Nederlandse Roverheid, had die Patrizia niet de mogelijkheid gehad om in Nederland huurwoningen over te nemen - en ook zonder Patrizia komen de huurdersbelangen al meer dan genoeg in het gedrang!

Geen opmerkingen: