zondag 10 augustus 2014

TV-problemen door 4G! Goed nieuws?

Nadat in Den Helder 4G is geactiveerd (jeweetwel, voor supersnel mobiel telefoneren, enzo) kunnen veel inwoners nauwelijks nog TV-uitzendingen volgen. Gemeenteraadslid Frans Klut is ervan overtuigd dat dit ook een landelijk probleem is (Webwereld, 8 augustus 2014). Dat zal nog wat worden, wanneer 4G vanaf september in heel Nederland beschikbaar is.

Dat lijkt in eerste instantie uitstekend nieuws voor de geestelijke volksgezondheid. Niemand heeft nu immers nog een excuus (of rechtvaardiging?) om naar reclameblokken, gewelddadige films, superflauwe series of zichzelf verrijkende en verheerlijkende zogenaamde beroepssporters te kijken, "omdat ze anders de volgende dag niet met collega's kunnen praten" over de zooi die ze de vorige avond gezien hebben. 
Dit betekent dat mensen weer met elkaar kunnen praten over wat er om hen heen gebeurt; dat ze wat meer van de krant kunnen lezen dan alleen de koppen, zodat ze zich wat beter (minder slecht) op de hoogte kunnen stellen van wat er in Nederland en in de rest van de wereld gebeurt dan de staatspropagandamachine van het NOS Journaal ons probeert wijs te maken. En misschien heeft men dan ook weer meer tijd om eens naar een museum te gaan of een boek te lezen... Boeken in overvloed en voor iedere smaak, dus maak maar vast een lijstje van wat je allemaal wilt gaan lezen!

Helaas, dit klinkt mooi, maar ik ben ervan overtuigd dat de Haagse Bluffers de problemen wel zullen oplossen (uiteraard moeten WIJ daarvoor dan weer wel extra belasting ophoesten), want het is van het grootste belang voor de Nederlandse (en Europese) Roverheid dat wij NIET met elkaar praten, dat wij GEEN boeken lezen en dat wij NIET meer informatie krijgen dan ons door de gelijkgeschakelde pers en vooral door het NOS Journaal voorgeschoteld wordt. Stel je immers maar eens voor dat de Nederlandse bevolking ineens wakker wordt en beseft dat ze al decennia belazerd wordt door de kapitalistische / neoliberale politici - al zijn die ook alleen maar stromannen van de Kapitalistische Internationale (en Bilderberg).

Maar, zolang als de 4G-storing nog niet is opgelost: neem mijn advies ter harte en koop een boek of loop eens bij de Openbare Bibliotheek binnen. Boeken hoeven niet duur te zijn: elke boekhandel heeft aanbiedingen, en niet alleen bij opruimingen. En bij de meeste kringloopwinkels heb je een overweldigend aanbod aan goedkope nieuwe en oude boeken .

1 opmerking:

Willem Wejes zei

Ha dwarslezer, ik vermoed dat deze storing er opzettelijk is ingebakken, want de bedoeling van die 4G is dat alle meuk die je opnoemt nu op je mobiele dinges te zien is. Als extraatje druk je een TV concurrent uit de markt.

Overigens lach ik wat besmuikt om de naam "Klut". In mijn omgeving is het een unisex scheldwoord, de mix van "Klote" en "Kut"...