zondag 31 augustus 2014

Wordt de Nederlandse monarchie in 2044 werkelijk afgeschaft?

Enkele dagen geleden (op 20 augustus) berichtte de Volkskrant over een uitgave van ruim € 450.000 in verband met de beveiliging van de Griekse villa van "onze" koning. Volgens de Haagse opperbluffer, Mark Trutte, komen "de kosten voor de beveiliging [...] voor rekening van de staat." Hij bedoelt natuurlijk "voor rekening van de gewone Nederlanders" (patsers betalen immers nauwelijks belasting!), maar hij wacht zich wel dat te zeggen, omdat het misschien intussen toch wel tot zijn VVD-breintje zou moeten gaan doordringen dat het potverteren van de Roverheid ONS een beetje teveel begint te worden. Het is toch al een grof schandaal dat de grote meerderheid van het Nederlandse volk rustig voor de TV blijft hangen en niets doet met het besef dat we GROF misbruikt worden door en voor een stelletje stropdassen en zogenaamd "bij de gratie kots" boven ons gestelden.

Het bovengenoemde bedrag is namelijk besteed aan het pachten van twee stukken grond voor een "veiligheidshek" romdom de villa, en op grond van de pachtovereenkomst kan de Nederlandse staat 30 jaar beschikken over de grond.

Minister Op Stelten gaf te kennen dat het veiligheidshek "mensen die kwaad in de zin hebben van het bereiken van de vakantiewoning [weerhoudt]", maar het zou natuurlijk ook -zoals bij die omgekeerde toeristische concentratiekampen in Turkije- bedoeld kunnen zijn om de plaatselijke bevolking te beveiligen tegen mogelijke lallende en dronken feestgangers, al dan niet van koninklijken bloede.

Dat van die 30 jaar zou een heel positieve betekenis kunnen hebben. Die termijn kán natuurlijk betekenen dat de villa zó slecht gebouwd is dat hij naar verwachting over 30 jaar al zal zijn ingestort; of dat WA & Co. verwachten tegen die tijd uitgekeken te zijn op hun "buitentje". OF, en dat zou fantastisch zijn, dat er al geheime plannen zijn om de monarchie over (maximaal?) 30 jaar op te heffen... Hopelijk gebeurt dat trouwens wat eerder! Morgen bijvoorbeeld...

Het is tenslotte belachelijk dat ervaren en broodnodige mensen (uit bijv. de verpleging en verzorging) door van Roverheidswege opgelegde "bezuinigingen" met een fooi op straat getrapt worden, terwijl een stelletje [ik kan hier even geen woord voor bedenken] jaar-in, jaar-uit ongelimiteerd kapitalen (uit ONZE zakken) over de balk mogen gooien, zonder dat ze zelfs maar af en toe een functioneringsgesprek hoeven te ondergaan...

Geen opmerkingen: