donderdag 7 augustus 2014

Leuk nieuws voor de arbeidersklasse in de EU en andere VS-satellieten

Rusland heeft besloten te reageren op de halfslachtige boycot-blufferij van de VS en hun slaafstaten -de EU, Canada, Australië en Noorwegen- (de Volkskrant vandaag). Terwijl de  boycot-maatregelen van de oorlogszuchtige VS en hun meelopers nauwelijks invloed hebben op de Russische economie, snijdt het Russische importverbod wél zwaar in de "westerse economie". Dat betekent dat er Spaanse olijven, Franse wijn, Nederlandse kaas en nog een heleboel andere producten niet naar Rusland uitgevoerd kunnen worden. (Volgens het Volkskrant-artikel exporteerde Nederland in 2013 voor in totaal ruim 600 miljoen euro naar Rusland, voor wat betreft de nu getroffen artikelen).

De andere kant van dit probleem (voor tuinbouwers en veeboeren) is dat de prijzen voor die producten in Nederland en elders -volgens de kapitalistische wet van "vraag en aanbod"- noodgedwongen zullen moeten dalen. Goed nieuws dus voor de arbeidersklasse en andere uitgebuiten in de EU en elders.

De Haagse bluffers onder leiding van Rutte en Samsom zullen natuurlijk wel beginnen te jammeren dat er door dit importverbod nieuwe tekorten gaan ontstaan in Nederland, waardoor weer meer geld uit de zakken van de gewone bevolking zal moeten worden gestolen ("bezuinigd" in Nieuwspraak), maar ik hoop dat de Nederlandse bevolking nu EINDELIJK eens begrijpt dat het intussen méér dan genoeg is geweest. Als er geld gevonden moet worden voor de gevolgen van deze koloniale oorlogspolitiek van het kapitalistische 'westen', dan moet dat maar uit de zakken komen van degenen die verantwoordelijk zijn voor die politiek en die ervan profiteren (bankiers, olieboeren, fabrikanten van wapens en ander oorlogstuig en werkgevers in het algemeen, die gebaat zijn bij nog meer goedkope arbeiders, nu uit Oekraïne).

WEG MET HET KAPITALISME/NEOLIBERALISME!!!

Geen opmerkingen: