donderdag 22 september 2005

Balkenbende blaat gewoon door...

Zomaar wat gecombineerde ellende:

Staatssecretaris van Geel (Milieu) vraagt om uitstel voor het verwezenlijken van de Europese normen voor de kwaliteit van de lucht, want Nederland kan daar in 2010 niet aan voldoen. (NOS Teletekst).
Nouja, 'kan'... het is gewoon een kwestie van mentaliteit en politieke wil. Maar inderdaad een club die ononderbroken aandacht besteedt aan het aanleggen van nog meer files (eh... snelwegen) en die het openbaar vervoer blijft afbreken is dan ook duidelijk het spoor bijster!

Den Haag wil de olieprijzen compenseren, MITS die in december nog steeds zo hoog zijn (wat is trouwens 'zo hoog'?) (NOS Teletekst). Het kabinetje twijfelt dus nog aan de effecten van de hogere energieprijzen.
Het gaat hier echter ook net als altijd: als het regime moet betalen (ook al is het dan eigenlijk ONS geld) houden ze de hand op de knip, maar als ze geld kunnen vangen, weten ze niet hoe vlug ze moeten zijn. Ik verklaar me nader: Ondanks de Balkiaanse onduidelijkheid over de energieprijzen, is al wél beslist om de strippenkaart volgend jaar weer 2,6% duurder te maken. Dat is -zo lees ik in NOS Teletekst- "om openbaar vervoerbedrijven te compenseren voor de dure brandstof".
Zoiets wordt 'naar je toe rekenen' genoemd.

OPROTTEN, kotsverdomme, stelletje konkelfoezen!

Geen opmerkingen: