maandag 26 september 2005

Nog een nutteloos zoethoudertje van de Balkenbende!

Iedereen die de strapatsen van het zootje ongeregeld op het Binnenhof de laatste jaren volgt, weet natuurlijk dat alles wat ze leuk laten klinken uiteindelijk nog bitterder smaakt dan wat al als drastische (lees maar gerust: draconische) maatregel wordt aangekondigd.
Deze club is niet tevreden met de wetenschap dat een groot deel van de Nederlandse bevolking (volgens hun -gebrek aan- religieus inzicht) bij voorbaat tot de hel voorbestemd is ('prædestinatie' noemen ze dat in hun kringen). Ze vinden het kennelijk jammer dat ze ons niet kunnen zien branden in het hun voorgespiegelde hellevuur en daarom willen ze het leven hier op aarde al tot een hel maken. Met succes, moet ik tot mijn grote droefenis constateren.


Zo hebben ze ons een tijdje proberen blij te maken met de afschaffing van het gebruikersdeel van de OZB (onroerende zaakbelasting). Hierdoor zouden zowel huurders als bewoners van een eigen woning minder kwijt zijn aan OZB. Wat er natuurlijk nooit bijverteld werd, is dat de gemeenten de OZB gebruiken voor hun eigen uitgaven. En omdat die toch moeten doorgaan, moet het geld dus ergens anders vandaan komen. En dat ergens is uiteraard de schatkist, zeg maar de belastingbetaler. We krijgen dus, zoals rokers en vakbonden zo graag zeggen "een sigaar uit eigen doos".

Trouw wijdt vandaag een zeer leerzaam en uitgebreid artikel aan deze materie. Wie daarin geïnteresseerd is, raad ik dringend aan hier te klikken.

En wie toch nog hoopt dat het gezwam van Balk & Co, dat ze afgelopen dinsdag hebben laten voorlezen door Bea, leidt tot een echte lastenverlichting: WAKKER WORDEN!

Geen opmerkingen: