woensdag 19 september 2007

Over christenen, naastenliefde en oorlog

Hoezo, CDA en ChristenUnie navolgers van Christus? Heeft hun grote profeet niet altijd vrede gepredikt, de ene wang aanbieden als je een mep op de andere krijgt, zwaarden omsmeden tot ploegijzers, en heeft hij niet gewaarschuwd dat degenen die het zwaard hanteren door het zwaard omkomen (was dat maar waar!)?

Welnu, het kan nú niemand meer ontgaan dat CDA en CU geen christen-fundamentalisten zijn, maar gewone fundamentalisten, die misbruik maken van een den volke opgelegd bijgeloof om hun oorlogszuchtige kolonialisme door te drukken. Hier bevinden zij zich overigens in markant gezelschap, namelijk de conservatieve nep-christen George W. Bush, de nieuwe 'katholiek' Tony Blair en de Spaanse post-fascist (en fijn-katholiek) José María Aznar.

Zoals blijkt uit de eerste alinea van het nevenstaande Teletekst-bericht is er extra geld nodig voor het snelslijtende wapentuig. Dat wijst er dus op dat ze vast besloten zijn om dat land nog verder te vernieling in te helpen (hetgeen mij overigens niets verbaast).

1 opmerking:

Anoniem zei

repeteergereedschap

Meneer Dwarslezer,

Ik wil het U namens mijn mannetje niet kwalijk nemen, maar er is in het door u toegevoegde bewijsprentje nergens sprake van wapens of wapentuig: er wordt enkel gewag gemaakt van gereedschap dat in woestijnen snel slijt.

De soldaatjes die mijn Balkje naar Afghanistan en Irak heeft mogen sturen, van de volksvertegenwoordiging en dus van het volk, dus ook van U, zijn daar uitsluitend met vreetsamen doeleinden. Zij bouwen op, en hebben daar gereedschap bij nodig: planken worden nooit op de juiste lengte geleverd, dus daar moet af en toe aan gezaagd worden (snelvuurzaag met richtvizier voor precisiewerk).

Door het voortdurende bombardement van stuifzand slijten de tanden van de zaagbladen buitenmate, ondanks dat ze in vuur zo hard geslepen zijn dat ze de bijnaam patronen dragen.

De enige gereedschappen die door hun naam voor wapens kunnen doorgaan, zijn niet- en spijkerpistolen, maar elk gelovig medemens weet dat onze Heer X niet daardoor aan het kruis werd genageld (die apparaten waren er toen nog niet namelijk).

Ik en mijn mannetje Balkje, zijn van (slechte) gedachten vrije vriendjes George VVijltje Brush en Sony Blaarhand (ook wij spelen weleens met kroosnaampjes) zullen onze gebeden om u heen oprichten als tralies, opdat u het juiste licht moge zien door omhoog te kijken.

Met bloeddoorlopen ogen van het krijten despondeer ik me aan U,

Uw eerste vrouwe,
Sjannie-Pieta Balkendje-weg