vrijdag 15 juni 2007

Kabinet maakt verwachtingen wél waar!

Metro kopt vandaag Kabinet maakt verwachtingen niet waar (uiteraard uit de koker van het ANP), omdat het kabinet hoge verwachtingen zou hebben gewekt, terwijl in het gisteren gepresenteerde beleidsprogramma juist (voorstellen voor) concrete maatregelen ontbreken. Uiteraard zijn CDA, PvdA en CU tevreden over 'het resultaat van de dialoog met de samenleving'.

Om te beginnen klopt de Metro-kop niet, want het vierde Balkenclubje beloofde een voortzetting te worden van de voorafgaande mislukkingen en dat blijkt dus precies het geval te zijn.

De Spits biedt een wat uitgebreidere versie (ook ondertekend door het ANP), waarin PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar nog even aan het woord mag komen: "De vorige kabinetten kregen voortdurend het verwijt doof te zijn voor de samenleving, voor de zorgen van de mensen. Daar is nu mee gebroken." Balkenende zou ook benadrukt te hebben dat zijn club de dialoog wil voortzetten "om sterker beleid te krijgen en om betere resultaten te bereiken". De burger zou volgens Balkende Ellende best snappen dat het 'niet iedereen naar de zin gemaakt kan worden'.

Nee, inderdaad, de burger snapt best dat niet iedereen zijn zin kan krijgen. Wat de burger echter niet snapt - en hopelijk ook nooit bereid is te snappen - is dat het steeds de arbeidersklasse is die het niet 'naar de zin gemaakt kan worden'.

En wat die Tichelaar bedoelt met zijn opmerking is me werkelijk een raadsel. Wat zegt hij nou eigenlijk? Dat het kabinet zich nu wel bewust is van de ellende in de samenleving, terwijl de vorige Balkenbendes dat niet waren? En waarmee is gebroken? Niet met de Balkenende-bende! En gezien de plannen ook niet met het uitbuiten van de arbeidsklasse. Wat hij misschien zegt is dat de Balkende Bende nu gewoon door blijft gaan met het onderdrukken van de arbeidsklasse, maar dat nu de club zich er bewust van is dat dat gebeurt... Het is nogal een breuk om trots op te zijn!

Geen opmerkingen: