donderdag 21 juni 2007

Liegen met twee vingers in zijn neus...

Het Parool meldt vandaag dat Abbas, de staatsgreeppleger, die met de steun van Israel, de VS en de EU zogenaamd de leiding heeft over de -met dank aan Israel- versnipperde Palestijnse gebieden, Hamas ervan beschuldigt een staatsgreep gepleegd te hebben om een eigen staat te kunnen stichten in de Gazastrook. Bovendien beschikt hij over bewijzen dat Hamas-leden geprobeerd hebben hem te doden...

Van wie zou hij die 'bewijzen' over die aanslag gekregen hebben? Van Colin Powell?

Welke fatsoenlijke politicus zou overigens niet stiekem blij geweest zijn als in 1973 Pinochet door een bomaanslag was uitgeschakeld? Abbas loopt dan wel niet in het uniform van een beroepsmoordenaar, maar hij heeft evengoed met buitenlandse hulp (net als Pinochet ook van de VS, zij het in dit geval via de VS-marionetten in Israel) de wettig gekozen Palestijnse regering buiten spel gezet. Niet door nieuwe verkiezingen, maar door een overmacht aan wapens - inderdaad afkomstig van de gulle Verenigdestaatse wapenindustrie.

En trouwens, hoe groot is de Gaza-strook dan wel, dat Hamas daar een staat zou kunnen stichten? Volgens mij is Amsterdam qua grondoppervlakte nog groter - en anders zal het toch niet veel schelen.

Geen opmerkingen: