donderdag 28 juni 2007

Waar blijft de christelijke visie van de Balkenclub nu?

Het Financieele Dagblad meldt vandaag dat uit een rapport van 'zakenbank' Merill Lynch en adviesbureau Cap Gemini gebleken is dat het aantal miljonairs in Nederland verleden jaar "fors gestegen" is. Aan het eind van 2006 zijn het er niet minder dan 117.400 en dat is meer dan het Europese gemiddelde (6,4%).

Volgens de onderzoekers is de groei te danken aan de 'economische groei' en de 'welgestelden' konden profiteren van de 'stijgende aandelenmarkten'.

Het is toch wel typisch dat het in Nederland zo raar gesteld is dat de arbeidersbevolking al jaren blij mag zijn er niet in koopkracht op achteruit te gaan (en dan wil ik niet al te lang stilstaan bij de grote groepen uitkeringsgerechtigden, die door diverse walgelijke maatregelen hun bestaanszekerheid danig zagen krimpen), terwijl juist de nuttelozen van de maatschappij zich steeds meer kunnen verrijken.

Het lijkt me dat het christocratische Balkenkabinetje toch eens iets moet doen aan deze steeds schever groeiende verhouding. Gewone mensen hebben het steeds moeilijker (voedselbanken, groeiend aantal schuldsaneringen en wanbetalers), terwijl de patsers steeds meer geld vergaren, ofschoon ze dat helemaal niet nodig hebben. Wat heeft het tenslotte voor zin om drie dikke Mercedessen voor de deur te zetten, terwijl een paar straten verder mensen uit hun huis gezet worden omdat ze enkele maanden hun huur niet hebben kunnen betalen.

Balk, Rauwvoet en Bos, met jullie hele alleluya-theater, doe er eens iets aan! Je hoeft je nou niks meer aan te trekken van die schaapachtige Zalm met zijn schraaptaktiek. Wij wisten al dat hij niet te vertrouwen was, maar als je je krant een beetje bijhoudt, heb je kunnen zien dat zelfs het ANP (zie o.a. het Brabants Dagblad van vandaag) meldt dat hij nu een functie heeft aangenomen bij de DSB, de grootste schuldige op het gebied van die TV-leenreclame. En dat terwijl juist hij het was die maatregelen tegen die reclame tegenhield. Maar dat is natuurlijk puur toeval...

Geen opmerkingen: