donderdag 28 juni 2007

RESPECT!, meneertje Balkellende!

De Pers meldt vandaag (uit eigen koker: van Joop Hazenberg), dat een meerderheid van de Tweede Kamer achter het nieuwe Europese verdrag staat. Maar, "de kritiek van SP en PVV op dat verdrag werd met hoongelach beantwoord, ook door het kabinet".

Is dat nou dat respect, dat Balkende Ellende er zou willen inrammen bij de Nederlandse bevolking?

Wat de beweegredenen van de PvdV zijn om kritiek te hebben weet ik niet (al kan ik me er iets bij voorstellen), maar ik weet wél wat de SP erop tegen heeft - precies hetzelfde als ik. Dit hele verdrag (in feite dezelfde hond als de door de Nederlandse en Franse kiezers afgewezen 'grondwet', maar dan met een andere halsband) is niet meer dan een strikt op te volgen handleiding voor een neoliberale Europese Unie met militair-koloniale trekjes (kijk maar wat de intenties zijn van de Europese strijdmacht).

Overigens begrijp ik, ook zonder een cursus psychotherapie voor gesjeesde politici, best wat er aan de hand is. De hoonlachers schamen zich een beetje omdat ze geen argumenten hebben om de kritiek te pareren en daarom lachen de onbeschofte lui maar hard, in de hoop dat de pers wél vergeet dat er kritiek was en dat de pers
niet vergeet dat de SP en de PvdV uitgelachen werden.

Misschien mag ik in deze context nog verwijzen naar wat Anton van Duinkerken (in 1903) zei: "Ronduit te lachen over de gebreken der menschen is het voorrecht van onnoozelen, die hun eigen gebreken niet voelen." Dát is wat er met deze mislukte clowns aan de hand is: ze denken een splinter te zien in het oog van de SP-kritiek, maar ze zien niet de balkellende in hun eigen oog.

Was ik nog bijna vergeten te refereren aan een opmerking van staatssecetaris Groenlinks-kamerlid Mariko Peters, die Harry van Bommel (SP) verweet: "U zit te bluffen en probeert het volk bang te maken met verlakkerij". Pardon, Oen-Linker? Wie probeerde de Nederlandse bevolking bang te maken met licht dat uit zou gaan, met Balkan-toestanden, met dreigementen dat Nederland niet meer zou meetellen in de EU? Was dat niet het Balkenkabinet zelf? En wie verlakte het volk met vreselijke propaganda-brochures waarin maar de helft van de waarheid vermeld was? Was dat ook niet datzelfde Balkenkabinet? Met de steun van de zogenaamd socialistische PvdA en de zogenaamd linkse GroenLinks?

Geen opmerkingen: