zaterdag 9 september 2006

Bush wil leren! ???

Een artikel in het Belgische Belang van Limburg citeert vandaag uit een interview met George W. Bush in de Wall Street Journal, waarin hij (Bush) te kennen heeft gegeven: "Ik wil graag meer weten over de Iraanse overheid, wat ze denken, wat de mensen denken en hoe ze tegenover hun overheid staan". Voor efficiënte diplomatieke betrekking vindt hij dat er ook naar andere mensen geluisterd moet worden dan naar wat de president (Mahmoud Ahmadinejad) zegt.

Geloven jullie dat George Boef zoiets gezegd kan hebben? In een land waarin veel mensen nog steeds denken dat Elvis Presley leeft is het natuurlijk niet te verwonderen dat er een publiek voor is, maar eerlijk gezegd zou het mij niets verwonderen wanneer George Bush uit de weg geruimd is en vervangen is door een dubbelganger met een minder laag I.Q. dan de 'echte'. Of misschien heeft hij het interview laten dicteren door een gehaaider politicus, een die beter nog kan liegen dan Condo Rice.

Overigens, als hij écht bij wil leren, is het misschien handiger als hij eerst eens probeert om te doorgronden wat hijzelf en zijn vrienden precies willen en daar dan ook eerlijk over is. Het zou best kunnen dat hij dan ook ineens begrijpt waarom er zoveel verzet is in de wereld tegen de koloniale politiek van de VS en hun marionetten.

Persoonlijk ben ik lang niet overtuigd van de vreedzame bedoelingen van Iran, maar bewijzen van gevaarlijke bedoelingen zijn er niet - terwijl van de andere kant de Verenigde Staten geen enkele moeite doen om hun misdadige bedoelingen uit te voeren.
Daarom snap ik ook niet waarom de Verenigde Naties zich voor het karretje van de VS (en hun slaafjes in de EU) laten spannen en aan Iran ultimata stellen met betrekking tot zijn nucleaire plannen. Misschien wil Iran zelfs wel kernwapens maken (eng, inderdaad), maar intussen hebben de VS en diverse landen (waaronder het uiterst onbetrouwbare Israel) die al lang (en -in Hiroshima en Nagasaki- zonder noodzaak gebruikt!). Zou het geen goed idee zijn als de VS hun goede bedoelingen lieten zien en hun eigen kernwapens opruimden?

Geen opmerkingen: