maandag 11 september 2006

Doden ISAF-troepen tientallen Taliban?

Volgens de RSS-feed van het Noordhollands Dagblad van gisteren zouden militairen van de ISAF (de 'vredesmacht' van de NAVO) vrijdag en zaterdag "in het gewelddadige Afghaanse district Panjwayi tientallen opstandelingen gedood" hebben. Er zouden "naar schatting zestig tegenstanders" gedood zijn. Ook zouden een werkplaats voor bommen en een wapenopslagplaats vernietigd zijn.
In het kader van de momenteel lopende operatie Medusa, zouden intussen al meer dan 360 Taliban gedood zijn. Volgens The Guardian van vandaag zouden het er zelfs 420 zijn.

Het ANP-bericht meldt eerlijkshalve dat geen journalisten toegelaten worden op het strjdtoneel, "waardoor de claims van ISAF niet onafhankelijk kunnen worden bevestigd".

Dat geeft tevens aan waarom ik -en ik mag hopen velen met mij- ernstige twijfels heb bij de juistheid van dit en soortgelijke berichten. Het enige dat ik wil geloven is dat er 360 (of meer uiteraard) mensen in traditionele Afghaanse klederdracht doodgeschoten zijn. En misschien zijn ook wel een geitenstal (werkplaats voor bommen) en een een hut, woning van een gezin (wapenopslagplaats) vernield.

Waarom zou je tenslotte vertrouwen hebben in berichten over een oorlog, die van begin tot eind gebaseerd is op leugens en medeplichtigheid?

Geen opmerkingen: