dinsdag 23 augustus 2005

Bush in kwaad daglicht!

Nouja, je moet er wel een beetje krom voor denken, maar dat is de Republican Party ook gewend, dus ik denk dat ze mijn gedachtengang beslist zullen kunnen volgen. Tenslotte wordt door die partij bij de Verenigdestaatse presidentsverkiezingen ook elk privé-feit (tot zelfs een jointje in de jaren 1970) aangegrepen om aan te tonen dat een kandidaat van de Democrats niet geschikt zou zijn.

Probeer even die kromme (republican) gedachtenlijn te volgen:

Wielrenner Lance Armstrong heeft onlangs met Bush een fietstocht gemaakt op Bush' ranch, dus moeten ze bevriend zijn (Bush lijkt me zó paranoïde dat hij vermoedelijk alleen zijn allerbeste vrienden thuis durft uit te nodigen).

Armstrong zou bij de Tour de France in 1999 epo gebruikt hebben. Daarop werd toen nog niet gecontroleerd (dus werd hij ook niet gediskwalificeerd), maar de ingevroren urinemonsters zijn in 2004 nogmaals onderzocht en daarbij zouden zesmaal sporen van bloeddoping gevonden zijn. Bovendien is Armstrong door de Franse media voortdurend in verband gebracht met het gebruik van verboden middelen. (Deze feiten meldt het Brabants Dagblad vandaag).

Uiteraard is dit volgens de Nederlandse gerechtelijke normen niet voldoende om iemand te vervolgen, maar we weten allemaal dat in de Verenigde Staten vermoedens (zelfs vervalste vermoedens) al voldoende zijn om een oorlog te beginnen, dus je kunt er donder op zeggen dat het Verenigdestaatse volk (inclusief Bush, tenslotte een niet al te zeer met intelligentie begunstigd specimen daarvan) er al van overtuigd moet zijn dat Armstrong niet alleen gebruikt, maar ook gedeald heeft.

En volgens het spreekwoord "He that toucheth pitch shall be defiled" (Wie met pek omgaat, wordt ermee besmet") of het hier nog toepasselijkere "Who keeps company with the wolf will learn to howl" moet Bush nu minstens medeplichtig zijn aan deze ernstige feiten.

Of het wordt natuurlijk met alle macht uit de Verenigdestaatse media gehouden, tenslotte doet Fox News niets wat niet door de Republicans is goedgekeurd. Tja, dan zal het Verenigdestaatse volk nog een tijdje onder deze engerd moeten zuchten...

1 opmerking:

Anoniem zei

Godvergeten bloedhond

Volgens mij is die snelfietser met die ene sterke arm (hi hi) lid van dezelfde club van kapotte (broek)zakken als Boesjboy, maar dat hoeft niet noodzakelijkerwijs een vriend te zijn (allen die sneller sprinten zijn concurrenten).

Wat ik denk is dat Boesjboy al bezig is met het voorbereiden van zijn volgende oorlog, namelijk tegen de oude wereld, misschien wel door de fiets van die halve Galliër te injecteren met chemische wapens (en die dan ergens in Gallië, Parijs is leuk, tentoon te stellen als "de onoverwinnelijke").
Gewoon hetzelfde stramien als gebruikt is voor het motiveren van de laffe, terroristische, oorlog tegen Irak.
Het argument is natuurlijk iets anders, want wij hebben zelf dan wel geen olie (wel wat aardgas, maar dat begrijpt Boesjboy niet; ik ook niet, maar ik doe daar ook geen moeite voor, ik kook er alleen maar op), maar het spul wordt hier wel gebruikt.
En nou heeft kort geleden iemand tegen Boesjboy gezegd, dat de olie weleens snel op zou kunnen raken, als iedereen het zomaar mee opmaakt, en dat kan natuurlijk niet.
Het spul (olie dus) is uiteraard alleeen bestemd voor Boesjboy (de nieuw geboren godenzoon) en zijn gewapende voorzeggers en nalopers.

Kijk, wij hier in Nederland (vaak abusievelijk Holland genoemd, naar de holle vaten die het hardste klinken) lopen niet zozeer direct gevaar (het Balkendrijfhout likt Boesjboy waar die maar wil, gatver), maar indirect natuurlijk wel, want hoe precies bommen ook zijn, soms waaien ze écht wel de verkeerde kant op (daar hebben de Ver Enge Staatsapen een mooie uitdrukking voor laten bakken "collateral damage".

Dwarslezer suggereert (volgens mij) ook al zoiets door het tweede door hem aangehaalde gezegde "Who keeps company with the wolf will learn to howl" onvertaald te laten, omdat de meest letterlijke vertaling niet van toepassing is. Volgens mij bedoel je zoiets: "In gezelschap van een hongerige wolf leer je heel snel janken", en dat dat janken dan maar van heel korte duur is, moet je maar op gezag aannemen.

Zullen we volgende maand (als we tijd van leven hebben natuurlijk) dat vreedzame hand-in-hand-koordje om de Haagse Brulapenclub ("http://www.keerhettij.nl/keerhettij/Binnenhof2005.htm") maar heel strak aantrekken?