dinsdag 23 augustus 2005

Verhoudingen steeds meer zoek in Nederland!

In het Jeugdjournaal was vanavond een 'item' (zoals dat tegenwoordig in het Nederlands heet) over twee meisjes die vanaf hun vakantie op het Griekse eiland Samos twee straathonden meegenomen hadden naar Nederland, nadat hun buurvrouw dat al eerder gedaan had. En ik heb sterk de indruk dat er intussen nog meer honden naar Nederland zijn gehaald. Het is echter mogelijk dat ik dat niet goed begrepen heb, want er werd bij beelden van een groep kinderen met honden (op een typisch Nederlands pleintje) vermeld dat de twee honden inmiddels al veel Griekse vriendjes hebben.

Het Nederlandse regime doet, met als strenge uitvoerder minister Verdomd, zijn uiterste best om mensen die al jaren in Nederland wonen met hun kinderen, die het land van hun ouders vaak niet eens kennen, over de grens te zetten. Maar het is kennelijk geen enkel probleem om straathonden hier gastvrij binnen te halen, terwijl die beesten in hun land van herkomst niet meer risico lopen dan hier - en zich in ieder geval niet van welk risico dan ook bewust zijn.

Als ik dit soort dingen zie, vraag ik me in alle ernst af of de Nederlandse samenleving nog wel te redden is. Hoe is het toch in kotsnaam toch mogelijk dat beesten die alleen maar straten onderpoepen en ziekten verspreiden wel mogen, wat aan mensen -ondanks hun ellendige achtergrond- verboden wordt?

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is maar een voorstel, hoor...

Zou het, hè, zou het misschien niet eens heel hard tijd worden, dat Rietje Verdronk en haar medecomplotteurs op verschillende plekken op de Veluwe, bij wijze van alternatief hondenlot, stevig gemuilkorfd aan wat bomen gebonden worden (sparen we toch weer wat asielkosten en wachtgelden uit).
Bovendien denkt toch iedereen dat de vakantietijd voorbij is, dus wordt er niet meer hard naar arme verwaarloosde huisdieren gezocht.

Moeten we er alleen wel voor zorgen dat ze niet bij toeval toch nog al te snel gevonden worden (en natuurlijk, dat ze zichzelf niet los kunnen maken).

Ah, ik weet al wat: het gebied stevig afzetten met prikkeldraad en doodskopwaarschuwingen voor vogelpest en kankerchemicaliën, en zware boetes (celstraf hoogstwaarschijnlijk na maandenlange quarantaine), en overal camera's en patrouillerende honden met petten.

Ja, dat is een prachtig idee, lost meteen heel wat op, wat denk jij?