vrijdag 5 augustus 2005

Nieuwe oplichterij van Den Haag

We wisten natuurlijk al dat we er met de nieuwe Zorgverzekering op achteruit zouden gaan (hogere premies en minder voorzieningen, ondanks de leugen op bladzijde 3 van de brochure van een week of zo geleden: "U blijft verzekerd van de zorg die u gewend bent").

Intussen wordt langzaam duidelijk (zoals blijkt uit artikelen in o.a. NRC/Handelsblad van vandaag) dat Den Haag de kosten weer eens te laag ingeschat heeft - zoals overheden bijna structureel doen. Denk maar aan de Stopera en de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, de Betuwelijn en de HSL.

Elke keer opnieuw wordt ons voorgelogen dat veranderingen in ons belang zijn (diverse belastingherzieningen, Oort, zelfs de NS waagt het om de opheffing van treinen te brengen als 'verbetering van de dienstverlening'). Balk belooft dat niemand er financieel op achteruit zal gaan, Zwam bezweert ons al jaren dat het binnenkort beter zal gaan met de economie. Het enige dat we zeker weten (tenslotte zijn we intussen allemaal ervaringsdeskundigen!) dat elke maatregel in ons nadeel werkt!
En wanneer het al lijkt alsof we een keer mazzel hebben (de loonstrook van januari) dan komen we er meteen wel achter dat de huur, de prijs voor gas en elektra, de OZB en bijna alles, veel meer omhoog gegaan zijn dan de promille-tjes die we er bijgekregen hebben aan salaris.

Zie verder voor mijn commentaar op de brochure van het ministerie mijn artikel On-informatieve brochure van ministerie op 28 juli l.l.

Geen opmerkingen: