dinsdag 23 augustus 2005

Wie vertrouwt er Balk & Zalm nog?

In een persbericht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wordt vandaag melding gemaakt van het feit dat de -voor seizoensinvloeden gecorrigeerde- 'vertrouwensindex' in Nederland weer verder gedaald is, en wel van -23 (min! 23) in juli naar -28 in augustus dit jaar. Dit komt door een negatiever oordeel over het economische klimaat (vooral over de economische situatie in het komende jaar) en door een afname van de koopbereidheid.

Ondanks de nog steeds verslechterende situatie, die onverminderd botst met de loze beloften van Zalm & Balk, davert de stoomwals van het Zalm- & Balkregime door op zijn niets ontziende verpletterende tocht door de Nederlandse samenleving.

Ik begin zo langzamerhand te denken dat Balk & Zalm zó bang zijn voor de verkiezingen in 2007, dat zij zich nu aan het inspannen zijn om er voor te zorgen dat in 2007 alleen hun medestanders (de geldmagneten, de industriëlen en de conservatieven) nog in staat zijn deel te nemen aan de verkiezingen, omdat ze in elk geval nog zoveel realiteitszin hebben om te beseffen dat ze van de getergde Nederlandse bevolking geen steun meer hoeven te verwachten.

Geen opmerkingen: