maandag 8 augustus 2005

De zegeningen van de Balkende Ellende

Zomaar drie koppen uit de index van NOS Teletekst op dit moment:
- Kingma: gezondheidszorg loopt achter
- Steeds vaker rood op betaalrekening
- "Kwart van patiënten is ondervoed"

Het oorzakelijke verband van het eerste en het derde onderwerp met het wanbeleid van het Nederlandse regime zal moeilijk hard te maken zijn - en het zal ongetwijfeld nadrukkelijk ontkend worden door minister Zwam, die zich naast het ontbreken van enig economisch inzicht onderscheidt door zijn vasthoudende gelieg, maar zelfs de meest krompratende advocaat zal er niet omheen kunnen dat mensen steeds dieper rood staan (de kop van het artikel dekt de inhoud niet) omdat ze steeds minder reserves hebben.

Het is ook een bekend feit dat gezond voedsel duurder is dan ongezond voedsel, zodat het ook bijna onvermijdelijk is dat mensen door het gedaalde inkomen ook moeten bezuinigen op hun voeding.

En tenslotte is ook de achteruitgang van de gezondheidszorg vooral te wijten aan het overheidsbeleid. In plaats van vernieuwingen door te voeren wil de 'overheid' electronische systemen invoeren - ongetwijfeld omdat dat goedkoper is dan de artsenzorg te verbeteren. Net zoals ook de huisartsencentrales niet zijn ingevoerd om de dienstverlening te verbeteren, of zelfs om de overbelaste huisartsen te ontlasten, maar om geld over te houden om het elders te kunnen verkwisten.

Geen opmerkingen: