dinsdag 30 augustus 2005

Ook minkukels in Nederland!

Niet alleen de Verenigdestaatse 'onderheid' is vaak belachelijk bezig. Ook het regime van Balk & Zwam heeft een hoog circusgehalte.

Zo stelt nu de IND ('Immigratie- en Naturalisatiedienst' - hoewel die afkorting gezien het recente beleid beter zou kunnen worden opgevat als 'Institutionele Neutraliseringsdienst') volgens de werkgeversorganisatie AWVN tegenwoordig de eis dat bedrijven pasfoto's van buitenlandse werknemers moeten aanleveren die perse door een Nederlandse fotograaf gemaakt moeten zijn - en dat terwijl de werknemer nog in het buitenland verblijft. (Brabants Dagblad van gisteren).

Zouden buitenlandse fotografen onherkenbare foto's afleveren, of foto's met een dubbele bodem (of wellicht een springlading)? Of is dit een extreem geval van protectionisme?

Dit soort belachelijke eisen zal er in ieder geval steeds meer toe leiden dat Nederland in de rest van de wereld niet meer beschouwd wordt als een goed georganiseerd, degelijk en sociaal land, maar als een land waar mislukte clowns aan de touwtjes trekken. Met succes, want minister Zwam kan er in ieder geval hatelijk [geen tikfout!] om lachen...

Geen opmerkingen: