donderdag 11 augustus 2005

Loze beloften?

Volgens informatie van NOS Teletekst vandaag zal de Nederlandse economie in 2006 (dus het jaar vóór de komende verkiezingen) volgens vertrouwelijke berekeningen van het Centraal Planbureau harder groeien [nouja, een kwart procentje meer: 2,25 in plaats van 2%] dan verwacht. Wél is nog niet duidelijk of dit ook positieve gevolgen heeft voor de koopkracht, o.a. door de nog onduidelijke gevolgen van de nieuwe zorgverzekering.

Het artikeltje meldt ook nog dat de regering door "een aantal meevallers [...] de ruimte [heeft] om de koopkracht voor de getroffen groepen te verbeteren".

We weten intussen allemaal dat die 'meevallers' bestaan uit geld dat ons uit de zak gestolen is door de op belachelijke wijze met de olieprijzen meestijgende aardgasprijzen, geld dus dat gewoon aan ons moet worden teruggegeven in plaats van nu via een omweg onder de tafel te worden doorgeschoven naar de aandeelhouders van bijv. verzekeringsmaatschappijen.

En als het ons straks tegenvalt met de economische groei, dan is dat onze eigen schuld, want we hadden die 'vertrouwelijke' informatie eigenlijk zelfs niet eens mogen krijgen. Het lijkt me trouwens ook wel interessant om te weten wie hier uit de school geklapt heeft. Het zou mij absoluut niet verbazen wanneer deze informatie door het Balk-en-Zwam-kabinetje is gelekt (en misschien zelfs wel verzonnen), omdat ze intussen wel begrepen hebben (er zit misschien toch nog een enkeling bij het regime die wel eens een boek leest - misschien over beïnvloeding van 'de massa') dat mensen goed nieuws nodig hebben en het dus maar al te graag (willen) geloven...

Geen opmerkingen: