woensdag 4 oktober 2006

Balk heeft "veel bereikt"... ???

De Volkskrant meldt vandaag dat -volgens een stuk van het Minus-terie van Algemene Zaken- het thema 'normen en waarden' in de voorbije jaren geleid heeft tot 'veertig specifieke acties'. Het artikel noemt 'sociale veiligheid in de trein, een project om in gemeenten samenwerking in de buurt te versterken via sport en verplichte ondersteuning bij opvoeding'.

Een ander succes van de vier jaar Balkenbende is in ieder geval vergeten, en ik veronderstel dat het ook niet in het stuk van Algemene Zaken vermeld wordt: een toverlantaarn, waarmee ellendige zaken rooskleurig kunnen worden weergegeven.

Wat mij namelijk het meest is opgevallen aan Balkiaanse successen is bijv. (en dan beperk ik me tot de zaken die het krante-artikel vermeldt:
- doorgaande privatisering in Nederland, en (in deze context) specifiek bij "de trein" tengevolge daarvan een nog verder teruglopende service-bereidheid (met als toppunt van 'normen en waarden' het -intussen gelukkig weer afgezwakte- walgelijke boete-stelsel), met steeds maar stijgende prijzen voor de kaartjes (en sluiting van loketten), dreigementen (die niet worden uitgevoerd) van de minus-ter van Verkeer, Pias (geen tariefverhoging als de vertragingen niet verminderen);

- tegenwerking van een gezonde samenleving in de gemeenten door het paranoïde aanwakkeren van angst voor terroristen, waarbij maar al te gemakkelijk moslims bijna automatisch als terroristen worden beschouwd;

- verplichte invoering van ondervoeding, door bewust de rijken rijker te laten worden en geen maatregelen te treffen om in ieder geval de armoede niet te laten toenemen, waardoor dankzij het christelijke 'beleid' van Balk & kornuiten de armoede in sommige plaatsen steeds meer doet denken aan de jaren 1930;

- er is vooral ook heel veel bereikt op het gebied van eerlijkheid: ik kan me na 1945 geen enkele Nederlandse regering herinneren, die het verdraaien of verzwijgen van de waarheid, en het bewust liegen zozeer tot cultuur verheven heeft. Voorwaar een grote en grootse prestatie, Balk. Écht iets om trots op te zijn.

Ik hoop dat er voor jouw club speciaal eventjes een god gecreëerd wordt, die jullie op gepaste wijze zal straffen na jullie aardse leven. Een gepaste en passende behandeling hebben jullie zeker verdiend - jullie hebben er moeite genoeg voor gedaan! - "En werpt den onnutten dienstknecht ['minister' is het Latijnse woord voor 'dienaar'!] uit in de buitenste duisternis: daar zal weening zijn en knersing der tanden." (Mattheüs, 25:30)

Geen opmerkingen: