dinsdag 10 oktober 2006

Maar wat heb je dan gestudeerd?

De Nederlandse Metro biedt iedere dag enkele mensen de gelegenheid om in enkele woorden de 'vox populi' te personifiëren over een actueel onderwerp. Het is verbluffend te zien hoe simpel of oppervlakkig mensen soms reageren.

Vandaag luidt de stelling "Noord-Korea doet een kernproef. Who cares?"

De eerste reactie is van ene Jeroen van 27 ("Local Catalog Manager" - Is 'catalog' een nieuwe Nederlandse spelling van een Engels woord?), die hoopt dat de VN Noord-Korea "extra in de gaten houdt".

De derde reactie, van ene Maurits van 21 ("Student"), komt erop neer dat hij zich inderdaad niet druk maakt, totdat "ze dreigen een bommetje (!) op de bewoonde wereld te gooien".

Alles slaat echter de tweede reactie, van ene Miranda van 22 (eveneens "Student"): "Het is verontrustend, omdat hieruit blijkt dat hun uraniumverrijking niet alleen voor energiedoeleinden wordt gebruikt."

Lieve (?) Miranda, waar ben jij de laatste maanden met je gedachten geweest? Nieuw vriendje? Te hard gestudeerd of te veel geestverruimende middelen gebruikt? In ieder geval niet bij het nieuws, want dan zou je geweten hebben dat dat hele verhaal van 'uraniumverrijking voor energiedoeleinden' betrekking heeft op Iran (inderdaad ook een van de door Bush geselecteerde vijanden), dus je begrijpt dat je opmerking slaat als de spreekwoordelijke tang op een varken (Behoorlijk dieronvriendelijke zegswijze overigens!)

En wat me ook, zo mogelijk, elke dag steeds meer tegenstaat, is natuurlijk het te pas en te onpas gebruiken van Engelse woorden in een Nederlandse tekst, of het opleuken van flutbaantjes met een interessant klinkende onnaam. Wat is trouwens een "Local Catalog Manager"? Iemand die brievenbussen volpropt met reclamefolders van de plaatselijke slager?

1 opmerking:

Anoniem zei

Een Catalog manager is zeer waarschijnlijk iemand die soft- en hardware heeft ontwikkeld waarmee men het bezoek en gedrag van buurkatten in je tuin kan analyseren; hij zal dit wel onder een pakkende naam in de handel brengen: "met de Catalog software heeft u een probaat middel in handen om gravende buurkatten uit uw kostbare tuin te weren". De local manager zal zeker kontakten onderhouden met betrokken wethouders en milieu-ambtenaren; voorwaar geen flutbaantje, zou ik zeggen ;-)))))

De rest van het bericht overtuigt me er helaas meer en meer van dat het wel weeer Balkenende zal gaan worden... mensen die zulke meningen hebben geloven echt alles.