vrijdag 20 oktober 2006

Nieuwe EU-propagandacampagne van Nederlands régime

Dankzij collega-blogger Vrijspreker hoorde ik dat het Nederlandse régime een website (Nederland in Europa.nl) geopend heeft om ons weer warm te maken voor de neoliberale EU, of tenminste om ons ervan te doordringen dat we er toch niet onder uit komen.

De site is opgezet als een soort katechismus *), waarin vragen worden afgewisseld met antwoorden, die te lang zijn om van buiten geleerd te worden, waardoor het Nederlandse régime hoopt dat alleen de neoliberale alleluja-geluiden zullen blijven hangen. We hebben overigens het recht om te antwoorden. Weliswaar slechts tot een maximum van 400 tekens, en als we er te veel schrijven wordt dát wel gezegd, maar niet hoever we al zijn, zodat ik -en ongetwijfeld vele anderen- met de botte kaasschaaf stukjes hebben zitten wegschrapen.

Voor de duidelijkheid en voor het geval dat mijn gekortwiekte reactie goedgekeurd wordt (er staan tal van kritische reacties, maar het blijft natuurlijk de vraag hoeveel kritiek het régime aan kan), staat hierna mijn oorspronkelijke, volledige reactie:

En dat is nu juist wat er zo fundamenteel mis is met de EU. Er zijn tal van manieren om tot een Europese samenwerking te komen, maar de huidige koers (die al helemaal was uitgewerkt in de gelukkig afgewezen ontwerptekst voor een Europese grondwet) leidt alleen tot een -wellicht- concurrerende economie, die in ieder geval bewoond wordt door onderdrukte loonslaven, die (dankzij de regelneven en -nichten uit Brussel en Straatsburg) geen enkele zeggenschap meer hebben over hun eigen leven, en die eigenlijk alleen nog maar zin hebben als leveranciers van het financiële bloed (geld) voor het hydrocefalische Europa. Ik heb het in ieder geval helemaal gehad met de huidige neoliberale ideologie!
Ik ben overigens graag bereid om met de EU te praten over hoe het wél moet!

*) De katechismus was een vraag- en antwoordboekje dat vroeger verplicht was in het katholieke (en wellicht ook in -een deel van?- het protestantse onderwijs), waarin de rechten en vooral plichten van een goede gelovige waren opgenomen, zoals -in de RK Katechismus van 1898-:
Wat is zonde?
Zonde is elke (bisdommen Breda en Roermond: vrijwillige) overtreding van de Wil Gods.
Enfin, de oudere lezers zullen zich deze wekelijks terugkerende beproeving nog wel herinneren.

Geen opmerkingen: